fbpx

Dit was Punx In The Pit 2024

Dit was Punx In The Pit 2024 met skatebowlDe organisatie van Brakrock bracht het Groezrock gevoel een beetje terug tijdens de start van de festivallente. Met de eerste editie van Punx In The Pit stond er weer een Belgisch outdoor punkfeest op de festivalkalender. Het weer (*****) deed alvast zijn best om er een mooie editie van te maken en ook de festivalweide (*****) in de Schorre was een schot in de roos. In het natuurlijke amfitheater omgeven door bomen was het fantastisch vertoeven op deze prachtige lentedag.

Pitstage

Dit was Punx In The Pit 2024Met amper 1 podium lag het tempo een stuk lager dan bij grote broer Brakrock, maar dat gaf natuurlijk tijd genoeg om extra te genieten van het zonnetje. Het was de ideale setting voor Rupelsoldaten (***). De heren vielen met hun reggae en hiphop wat uit de toon op een punkfestival, maar onder een stralende middagzon werd bij deze thuismatch goed gescoord ondanks het vele getetter door de set.

Jammer genoeg kunnen we dat helaas niet zeggen van Apes of The State (*). Daar waar de muzikanten goed hun werk deden en catchy hillibilly punkrock klanken brachten, kunnen we over de zanglijnen van de frontvrouw niet veel goeds zeggen. We hopen dat het een geval van vermoeidheid of ziekte was, want er zit veel meer in die leuke deuntjes.

De Australische hardcore van Deez Nuts (***) dropte zoals verwacht splinterbommen met stevige riffs, maar de set voelde aan alsof ze op automatische piloot vlogen. Misschien was het verlengde weekend in België met Skallyfest er te veel aan? Een goede rustpauze en dan nog eens knallen op Graspop en Jera on Air? Hoewel er voor Dog Eat Dog (****) diezelfde avond nog datzelfde festival uit Halle op de planning stond, brachten de heren hun set met heel veel enthousiasme en energie. Ze hebben tussen de nummers door wat extra pauze nodig, maar ze zijn na al die jaren nog steeds de Kings van de rapmetal.

Dit was Punx In The Pit 2024 met Janez DetdDe greatest hits show van Janez Detd & Friends (*****) werd zoals beloofd geleverd met heel veel goesting en frontman Bones die er na al die jaren alleen maar jonger op lijkt te worden. De boel ontplofte helemaal toen vriend Jonas op een stevige manier ‘De Vriendschapsband’ bracht. De jongens van Dog Eat Dog hadden duidelijk geen haast om af te zakken naar Halle, want ook zij kwamen nog eens ketelen. Janez Detd staat al bijna 30 jaar op de planken en zoekt nog een manier om dit te vieren. Is een volledige festivalzomer geen goed idee?

Dit was Punx In The Pit 2024 met Brakrock 2024De Zweden van No Fun At All (**) werd overtroffen door de muggen (*****). Helaas hebben die laatste wel een onuitwisbare indruk nagelaten waar we nog ettelijke dagen plezier aan zullen hebben. Terwijl de beestjes niet weg te slaan waren, leken de Zweden meer en meer afstand te nemen van het publiek dat nochtans meer dan zijn best deed om er iets van te maken.

Kwaliteit, scheurende gitaren en hits genoeg, maar we twijfelen of ze hun bandnaam eer wilden aandoen of ze, zoals Patrick Lefèvre zou zeggen, last hadden van een hypo? In ieder geval krijgen ze deze zomer een herkansing op Brakrock (maar nog tegen niemand zeggen).

Dit was Punx In The Pit 2024 met Erik Luyten voor Heideroosjes
Erik Luyten voor Heideroosjes

Ook de Heideroosjes (*****) hadden hun bak met hits meegenomen uit Horst (niet het gelijknamige festival uit Vilvoorde). De Nederlanders zijn nu de 50 gepasseerd en staan al meer dan 35 jaar op de podiumplanken. Toch lijkt frontman Marco nog steeds de energie van een 17-jarige puber op een overdosis Red Bull te hebben. We geven wel de voorkeur aan een Urbanus cover in plaats van Joost, maar het is vreemd dat we in een wereld leven waarin hun teksten na al die jaren nog even relevant zijn en dat dit ook jaren zo zal blijven.

Meer dan een uur aan hits afsluiten met een nieuwe generatie punkfans op het podium, een betere afsluiter van Punx In The Pit 2024 kunnen we ons dan ook niet inbeelden.

Food & Drinks

Staminee Maritime 'T Anker - Brakrock Belgian Beer BarWe kijken nu al uit naar een nieuwe dag vol punkrock plezier in de lente, maar willen het toch nog even hebben over het eten en drinken. Ondanks bandjes met een goed lopend QR-systeem, neigt het net zoals Brakrock naar een back to basics festival. Het drankaanbod tijdens Punx In The Pit 2024 was bijzonder mager en alle aanwezigen werden bediend aan amper 1 toog wat voor lange wachtrijen zorgde. Op deze mooie dag had een cocktailtje wel gesmaakt en ook onze vrienden van Belgian Beer Bar van Staminee ’t Anker werden gemist.

Had de organisatie zich misrekend op het aantal aanwezigen? Want ook het aanbod in eten was pover met enkel hamburgers, frietjes en enkele frituursnacks. Aan beide koten moesten hongerige gasten lang aanschuiven en nog voor de avondsnack was alles uitverkocht. Toch kijken we nu al uit naar Brakrock 2024 en hopen op een tweede editie van Punx In The Pit, maar willen jullie dan enkele foodtrucks extra voorzien of regel een Kamado en dan staan we met alle plezier zelf te grillen.

Brakrock 2024

Later in de zomer staat natuurlijk Brakrock Ecofest 2024 nog op het programma op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus in het park aan de Kasteelruïne Ter Elst te Duffel. Op de affiche staan Alkaline Trio, Descendents, A Wilhelm Scream, Pkew Pkew Pkew, Talco, Less Than Jake, IgniteH2O, Mad Caddies, Evergreen Terrace, Wisdom in Chains, Tusky en veel meer. Vorig jaar wist de organisatie ook al Zebrahead en Strung Out te bevestigen. Tickets voor Brakrock 2024 zijn nog beschikbaar via de website vanaf 137 euro, aan de deur zal je 150 euro moeten neerleggen. Er zijn ook dagtickets te koop vanaf 71 euro en een plekje op de camping kost 17,26 euro.