fbpx

De 16 bands die je moet zien op Rock Werchter 2018

Het komst steeds dichter en dichter: Rock Werchter 2018. Kleppers als Pearl Jam, Arctic Monkeys, The Killers, Nick Cave, Queens of the Stone Age, Gorillaz, London Grammer en Snow Patrol mag je uiteraard niet missen, maar daarnaast is er nog veel meer moois om van te genieten.

Donderdag 5 juli

Otzeki (15:20 – The Slope): Ze mogen The Slope openen met hun electronic dance rock. De ideale band om je dag mee te beginnen, als je tenminste fan bent van Alt-J, The xx en Animal Collective.

The Vaccines (16:00 – Main Stage): Ooit was Kaiser Chiefs de perfecte festivalband, maar die taak hebben The Vaccines, met verve, op zich genomen. Aan hits en sfeer geen gebrek om 16u aan de Main Stage.

Vince Staples (19h30 – Klub C): De Amerikaanse zanger laat zijn hiphop beïnvloeden door house, techno en dubstep. Hij mag Damon Albarn, A$AP Rocky, Flume, Kendrick Lamar en Bon Iver tot zijn fans rekenen. Voor wie twijfelt, Vince Staples was één van de hoogtepunten van Best Kept Secret 2018.

Marshmello (22:45 – The Barn): Hij stak in 2017 de tent van Pukkelpop figuurlijk (en bijna ook letterlijk) in de fik. Verwacht je aan een uur lang hits, confetti en een gekke emmer die plaatjes draait.

Die avond spelen Josh Homme en zijn Queens Of the Stone Age de heilige weide voor een eerste keer plat en Damon Albarn mag met zijn Gorillaz het eerste dansfeest inzetten op het hoofdpodium.

Vrijdag 6 juli

The Courteeners (13:00 – Main Stage): Een grootheid in in Groot-Brittannië, onbekender op het Europese vasteland, maar daarvoor niet onbemind. De indierockband vult in hun thuisland al jaren de grootste zalen en wil nu ook Europa veroveren. Ze beginnen nederig met de festivalweide van Werchter.

Tom Walker (13:40 – Klub C): U kent hem van Leave a Light On, maar Tom Walker is meer dan die ene hit. De singer-songwriter, met herkenbare zoete stem, brengt ons songs die beïnvloed zijn door hiphop, electro en reggae vibes. De KluB C zal al snel te klein zijn voor iemand met zo’n beloftevolle toekomst!

Sam Fender (16:50 – The Slope): De 21-jarige singer-songwriter uit Newcastle spendeert geen tijd aan love-songs, maar schrijft liever over belangrijke maatschappelijke kwesties. Hozier en George Ezra namen de beloftevolle Brit al mee op tour, maar nu staat hij er alleen voor.

Anderon .Paak (22:15 – The Barn): Men praat nog steeds na over hét beste festivaloptreden van Pukkelpop 2016. Anderson .Paak speelde er toen het hoofdpodium plat en is nu klaar voor het grote werk. Op 6 juli zal The Barn daveren!

Nog een extra aanrader voor wie houdt van een portie nostalgie: het enige festivaloptreden van Air Traffic in 2018, die na 10 jaar terugkeren naar de Main Stage van Werchter. Later die avond moet je drie aartsmoeilijke keuzes maken. Kies je voor Snow Patrol of Chvrches? Trek je naar London Grammer of Franz Ferdinand? Sluit je je avond af met een setlist vol hits van The Killers of een dansfeest met Arsenal? Succes hiermee!

Zaterdag 7 juli

SONS (13:00 – Main Stage): Deze winnaars van De Nieuwe Lichting zijn, samen met Portland, niet meer weg te denken uit het Belgisch muzieklandschap. Zak lekker vroeg af naar de Main en brul zaterdagmiddag lekker mee op Ricochet!

The Magic Gang (13:30 – The Slope): De Britten mochten met hun catchy indie-songs samen op tour met Wolf Alice en The Wombats. Een vergelijking met Weezer, The Kooks en Pavement is nooit ver weg.

STIKSTOF (17:05 – Klub C): Astrofisiks, Jazz, DJ Vega en Zwangere Guy zijn de spannendste hiphopcrew van het moment en komen je maar al te graag wat ophitsen (alsof dat nog nodig is). De Belgische pers was het unaniem eens: STIKSTOF triomfeerde in de AB en zal dat ook op Werchter doen!

Jack White (20:40 – Main Stage): Uiteraard sluit je je avond af aan de Main Stage met een setlist vol hits van Jack White. Hij brengt er niet alleen het beste van zichzelf, maar ook van The White Strips, The Death Weather en The Raconteurs.

Het lijkt ons vanzelfsprekend dat je om 23u klaarstaat aan de Main Stage voor twee uur lang puur genot met Pearl Jam!

Zondag 8 juli

Warbly Jets (13:35 – The Slope): Een talentvolle Amerikaanse band met een Britse sound. Ga ze nu nog kijken in een kleine setting, alvorens ze binnen enkele jaren op de grote podia staan. Voor fans van Kasabian, The Verve en Blur.

Sigrid (15:00 – Klub C): De 21-jarige Noorse kreeg de stempel van toekomstige pop-prinses, en terecht! Ze was op Pukkelpop 2017 al één van de hoogtepunten en won even later ook de prestigieuze BBC Sound Of 2018. Ook op Pinkpop wist ze ons als te overtuigen!

Eels (17:25 – Main Stage): Moeten we E nog introduceren? De man weet elk publiek in te pakken met zijn charme en geweldige songs. We snappen nog steeds niet waarom hij al zo vroeg op de dag geprogrammeerd staat. Een must-see!

Nine Inch Nails (19:45 – The Barn): Trent Reznor komt voor een vierde keer naar Rock Werchter met NIN. Trek je donkerste kleren aan, aanschouw het visueel spektakel en verwacht je aan een collectief kippenvel-moment tijdens Hurt.

Nick Cave en zijn Bad Seeds zullen samen met Arctic Monkeys deze editie van Rock Werchter ongetwijfeld op een magistrale wijze afsluiten! Twee hoogtepunten die je zeker niet mag missen!

Rock Werchter 2018 vindt plaats van 5 tot en met 8 juli in het Festivalpark van Werchter. Tickets zijn beschikbaar via Ticketmaster en combitickets kosten €238, een dagticket €102. De timetables kan je hier terugvinden.

Rock Werchter Tickets