fbpx

Data en ticketinfo Zwarte Cross 2023 bekend

Zwarte Cross 2019Zwarte Cross zit er voor dit jaar helaas weer op! Maar treuren doen we niet, want in 2023 zal Zwarte Cross plaatsvinden van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli. Het festival mag dan meteen haar 25e verjaardag vieren op De Schans in Lichtenvoorde!

Meteen is ook de eerste ticketinformatie beschikbaar!

De inschrijving voor de crossklasses start op 5 november 2022. Vanaf 12 november kunnen leden van de Zwarte Cross fanclub ‘Harder!’ kaarten bestellen en vanaf 19 november start de reguliere voorverkoop.

Zwarte Cross is een festival met muziek, motorcross, stunts, theater, spektakel, feest, verdraagzaamheid, originaliteit, humor, gastvrijheid, Achterhoekse gezelligheid en zoveel meer. Dit jaar mochten ze op de Schans maar liefst 229.000 bezoekers ontvangen en 30.000 campeerders.

ticketinfo Zwarte Cross 2023 bekend
Zwarte Cross 2023
Nog enkele Zwarte Cross hoogtepunten op een rij
  • Jovink stond speciaal, als verrassing, voor Tante Rikie nog één keer op het podium.
  • Tijdens het Defilé van Tante Rikie kwam René Froger ‘even’ vermelden dat Rikie en Frans Bauer, in november, samen in de Johan Cruijff ArenA mogen meezingen tijdens de Toppers in Concert.
  • Tijdens een reguliere training vlogen er twee F16’s van de Koninklijke Luchtmacht over in formatie om Tante Rikie een eresaluut te brengen.
  • Dropkick Murphys deden een surprise show in Café Harder! voor honderd gelukkigen en sloten later die avond het hoofdpodium af.
  • Lotte van Drunen heeft de zevende wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125CC gewonnen. Op de crossbaan reed de 14-jarige alles op een hoop en ze versloeg in het totaalklassement alle stoere kerels die meededen.
  • Het Red Bull Skydive Team kwam een aantal keer als vallende sterren uit de lucht vallen om wensen in vervulling te laten gaan, onder andere met een verlovingsring voor een huwelijksaanzoek van een bezoeker middenin de Loco Arena.
Maar helaas ook het afscheid van Tante Rikie

Tante Rikie Zwarte Cross

“De afgelopen dagen waren veel mooier dan ik ooit heb durven dromen. Volgens mij gaat mijn kippenvel nooit meer weg en eigenlijk hoop ik dat ook! Ik heb genoten met mijn hoofd, schouders, knieën en tenen van al het gejuich, geklap en de positieve energie. Wat is de Zwarte Cross toch een prachtige wereld. Al jaren!

 

Het weekend raasde voorbij en alles wat ik mee heb mogen maken voelde als één groot cadeau. Het Defilé met allerlei cadeautjes, het Uitzwaaigala met Jovink, een ‘Golden Lifetime Achievement Award’, het is te veel om op te noemen. Als klap op de vuurpijl mag ik ook nog met Frans optreden bij de Toppers in de Johan Cruijff ArenA en bij het Mega Piraten Festijn in GelreDome. Ik besef het allemaal nog maar half en ik ga dit nooit vergeten! Ik wil heel graag iedereen bedanken die ooit een steentje aan het mooiste festival op aarde heeft bijgedragen. Alle medewerkers, vrijwilligers en natuurlijk alle bezoekers. Jullie! Zwarte Crossers I LOVE YOU! Volgend jaar gaan we de Zwarte Cross gewoon weer dunnetjes overdoen, maar dan zonder mij als festivaldirectrice. Je kunt me wel chillend vinden in een hoekje van de Reggaeweide, aan de spareribs in The Bayou, lachend op de Theaterweide en alle andere hoekjes waar ik met de draagstoel niet kwam. We zien elkaar. Bedankt voor alles lieve mensen!”