fbpx

Crammerock blikt terug op een meer dan geslaagde editie

CrammerockDe festivalzomer loopt helaas op z’n einde. Gelukkig konden we dit weekend nog genieten van een geslaagde editie van Crammerock. Het festival was nog nooit eerder zo snel uitverkocht. Meer dan 30.000 festivalgangers zakten dit weekend af naar Stekene om de 26e editie van het festival te vieren.

Bij aankomst merk je al snel dat het festival z’n terrein aan het ontgroeien is. Crammerock barst uit zijn voegen en dat zie je niet alleen aan de massa volk of het uitverkocht-bordje, maar ook aan de topaffiches die ze ons jaar na jaar voorschotelen. En ook dit jaar stond er veel mooi volk op de poster.

Eén van die mooie namen is Vive La Fête (***), die de tent halfvol kregen. Els Pynoo kwam op met een, zoals we van haar gewoon zijn, gewaagde outfit, die weinig aan de verbeelding over liet. Zo had ze meteen de aandacht te pakken van het mannelijk publiek. Viva La Fête treed nog steeds op met dezelfde passie en energie als 10 jaar geleden en weten ze nog steeds het publiek te bekoren. Ze zouden dus zeker niet misstaan in een tent op Rock Werchter 2017.

Alice On The Roof (***) bewees op Suikerrock al wat ze in haar mars had en op Crammerock deed de Waalse schone er nog een schepje magie bovenop. De jonge Alice Dutoit leek net een toverfee die met haar toverstokje over het podium zweefde.

Hooverphonic
© Peter Duyts

Een leuk opwarmertje voor De Jeugd Van tegenwoordig (***), die klaar stond om de overvolle tent af te breken. Er waren champagne-  en waterdouches in overvloed, 3 Manon’s werden bezongen op het podium, Bas Bron kreeg een verjaardagsliedje en hits als Sterrenstof en De Formule maakten het feest helemaal compleet.

Even later stond het podium aardig gevuld tijdens Hooverphonic (*****). Aanwezig waren: Alex Callier, Raymond Geerts, 2 zangeressen, 1 zanger, een drummer, toetsenist en 10 strijkers. Genoeg volk om een uur lang hits af te wisselen met nieuwe nummers. Het publiek kon die variëteit wel smaken. Een gewonnen thuismatch voor Hooverphonic!

The Kooks (***) hebben niet veel vooruitgang geboekt sinds hun geweldige debuutplaat. De band wisselde recent werk tijdig af met hits uit de eerste twee albums met als resultaat een setlist die perfect in balans was. Een applausje ook voor het publiek, want Luke kon een heel optreden lang rekenen op hun vocale steun.

Balthazar
© Peter Duyts

Helaas was het daarna tijd voor het laatste optreden van Balthazar (*****) op Belgische bodem. Hun tour zit er bijna op, maar de band straalt nog steeds op het podium. Het plaatje klopte volledig en ook de dansmoves van Jinte vielen in de smaak bij het publiek.

Raise your glass to Balthazar en tel af naar 2018, want dan komt de band met een nieuw album. Ondertussen kunnen we genieten van de solo-projecten van de heren: Zimmerman, Warhaus en J. Bernardt.