fbpx

Crammerock 2017 lost meteen hoge verwachtingen in

De traditionele afsluiter van de festivalzomer, Crammerock 2017, wist ons dit jaar opnieuw sterk te overtuigen met een ijzersterke affiche, een uitverkochte editie én heel wat klinkende namen. Op de eerste festivaldag stonden al meteen enkele kleppers geprogrammeerd zoals Richard Ashcroft, Crystal Fighters, Steve Aoki, White Lies en Chase & Status.

J. Bernardt Crammerock 2017

Al vroeg op de dag stonden de eerste festivalgangers paraat voor The Lighthouse en Merdan Taplak Orkestar. Zij mochten de aanwezigen al meteen wakker schudden voor J. Bernardt de Main Stage beklom.

Het publiek leek tijdens de eerste nummers van de set wat kalm (misschien zat een zware 1e september daar iets voor tussen) tot de tonen van Calm Down door de boxen weerklonken. Zwoele beats vulden de tent en kregen iedereen aan het dansen. Opnieuw keert J. Bernardt met een goed rapport huiswaarts.

Crystal Fighters Crammerock 2017
©Peter Duyts

Stekene kon de portie rauwe rock van Millionaire wel smaken. De goede vriend van Josh Homme overtuigde opnieuw, net als op de Lokerse Feesten. Een beetje gek, lekker strak en een perfecte ontknoping met Champagne, Alpha Male en Little Boy Blue. 

Er hing enorm veel liefde in de lucht tussen Crammerock en Crystal Fighters. Zoveel liefde dat het in de tent plots tropisch warm werd. De publiekslievelingen lieten iedereen meedansen en meezingen op hits als LA Calling, I Love London, You & I en Plage.

En kom… hoe schattig was dat kleine jongetje niet die het publiek toezong tijdens At Home! De hedendaagse hippies kwamen, zagen en overwonnen!

Richard Ashcroft Crammerock 2017
©Peter Duyts

In de categorie Britpop presenteerde Richard Ashcroft ons, een dik uur lang, het neusje van de zalm. Eigen materiaal als Hold on en Break The Night With Colour werd afgewisseld met The Verve-hits als The Drugs Don’t Work en Bitter Sweet Symphony. Een ijzersterk uurtje Britpop door één van de grootmeesters.

Tot slot mocht White Lies het podium beklimmen, maar ze wisten helaas niet iedereen te overtuigen. De zanglijnen van Harry McVeigh waren niet altijd even zuiver en het nieuwe materiaal blies niemand echt omver. Oude hits worden nog steeds goed ontvangen en meegezongen, zeker als je afsluit met DeathBig TV en Bigger Than Us. Net als op Rock Werchter eerder dit jaar kregen we het noch warm, noch koud.

Chase & Status en Steve Aoki mochten de eerste festivaldag al feestend afsluiten! Die laatste zorgde ook letterlijk voor de kers op de taart. Kortom, de eerste festivaldag was er meteen ‘boenk’ op! Crammerock 2017 schoot sterk uit de startblokken.

Crammerock 2017