fbpx

20 aanraders voor Rock Werchter 2016

20 aanraders voor Rock Werchter 2016Het is tijd voor één van de hoogtepunten van de festivalzomer: Rock Werchter 2016. Het festival verwelkomt kleppers als Paul McCartney, Rammstein, Red Hot Chili Peppers, The Offspring, Editors, Macklemore & Ryan Lewis en Florence + The Machine. Gelukkig heeft Rock Werchter veel meer te bieden dan een gigantische Main Stage. Laten we even kijken wat voor moois er te ontdekken valt op de affiche gedurende de heilige vierdaagse. 20 aanraders die zeker de moeite waard zijn!

Donderdag 30 juni

Kaiser+ChiefsSamm Henshaw (The Barn – 14:00): Volgens sommigen de ‘zwarte James Bay’ en daar kunnen we ons best in vinden. James Bay nam Samm Henshaw op sleeptouw, omdat hij iets in hem zag. En gelijk had hij, want ondertussen mag Samm Rock Werchter 2016 openen. Een grote meneer in wording dus.

Kaiser Chiefs (Main Stage – 15:30): We hebben er lang op moeten wachten, maar ze staan eindelijk terug op Rock Werchter (voor de 6de keer). Ze claimen opnieuw hun plek op het hoofdpodium en dat moeten we natuurlijk met z’n allen vieren! Zak massaal af naar de Main Stage om mee te kwelen op meezingers als Oh My God, I Predict a Riot, Ruby en The Angry Mob.

Guy Garvey (The Barn – 16:55): Vorig jaar nog met Elbow, binnenkort solo in The Barn. Een wereld van verschil voor Guy Garvey. Hij komt er ons zijn soloplaat voorstellen: een zoete mengeling van jazz, blues en soul. Deze grote knuffelbeer komt jou en de volledige Barn inpakken met zijn warme stem. Op tijd afzakken is de boodschap!

SigmeGutterdämmerung (The Barn – 18:40): De rockopera van de 21ste eeuw! Het is een unieke combinatie van een stomme film en een rockshow. Voor wie nog niet overtuigd is, dit is de cast: Grace Jones, Iggy Pop, Henry Rollins, Jesse Hughes, Lemmy, Mark Lanegan, Volbeat, Joshua Homme, Slash en zoveel meer.  

Sigma Live (KluB C – 22:05): Kiezen is altijd een beetje verliezen. Tijdens Sigma Live treed niemand minder dan Paul McCartney op. Voor sommigen een moeilijke keuze, voor anderen een uitgemaakte zaak. Toch willen we er even op wijzen dat Sigma een meer dan aanstekelijke performance neerzet en dat het zweet van je lijf zal druipen. It’s up to you: wordt het Hey Jude of Nobody To Love?  

Vrijdag 1 juni

Oh WonderBlossoms (KluB C – 13:55): Start de tweede festivaldag met catchy popmelodieën met een psychedelisch randje. De Britten worden gebombardeerd tot ‘de nieuwe Arctic Monkeys’, maar laat ons nog niet te hard van stapel lopen en ga vooral zelf oordelen.

Oh Wonder (KluB C – 17:00): Na een geweldige passage in de AB staat de band opnieuw op Belgische bodem. Hun debuutplaat bevat gevoelige popnummers en songs die doen terugdenken aan The XX. Wie even weg wil van alle drukte kan dus in KluB C terecht om er een uurtje weg te dromen.

BBRBlack Box Revelation (Main Stage – 17:35): Als Jan Paternoster en Dries Van Dijck langskomen, dan klinkt het steeds stomend, hard en rauw. Black Box Revelation staat telkens garant voor een rock & roll feestje van eigen kweek.

Robert Plant & The Sensational Space Shifters (The Barn – 18:40): De Led Zeppelin-frontman komt met een karrenvracht hits naar Werchter, maar steekt ze allemaal in een nieuw jasje. Zo hoor je oude Led Zeppelin-hits met Afrikaanse invloeden en instrumenten die je nog nooit eerder zag. En Robert Plant’s stem vertoont, ondanks zijn rijpe leeftijd, nog geen spatje verval.

Parov Stelar (The Barn – 22:05): Feesten doe je vrijdagavond in The Barn. De Oostenrijker brengt zijn ‘electro-swing’ mee en gaat The Barn omtoveren tot een grote discotheek. Na een zware festivaldag zal Parov Stelar je de energie geven om alles nog eens goed los te schudden voor het slapengaan.

Zaterdag 2 juli

BazartMura Masa (The Barn – 13:00): Vroeg opstaan is de boodschap om deze 18-jarige wonderproducer aan het werk te zien. Hij flirt graag met r&b, electro, hiphop en trap, maar zijn grootste liefde zijn de harde bassen. Op zo’n jonge leeftijd brengt hij al zeer innovatieve muziek.

Bazart (KluB C – 13:35): Hot hotter hotst! De band staat op ontploffen en op hun populariteit staat duidelijk geen grens. Ze geven een nieuwe dimensie, en een donker kantje, aan Nederlandstalige indie-pop. Werchter, maak kennis met één van de publiekslievelingen van deze festivalzomer!

Two Door Cinema Club (Main Stage – 17:35): We worden steeds vrolijk van hun muziek en dat hebben ze ook op Best Kept Secret geweten. Het publiek dartelde rond in de modder als jonge veulens. Met hun catchy popsongs gaan ze ongetwijfeld ook Werchter aan het dansen krijgen.

Tame ImpalaAlessia Cara (KluB C – 19:10): Tweede geworden in de BBC’s ‘Sound of 2016′, talent met hopen en vergelijkingen met Alicia Keys en Amy Winehouse. Geen slecht debuut voor de 19-jarige Alessia. Ze wordt aanzien als ’the next big thing’ van de r&b- en popmuziek. Eentje om in de gaten te houden dus!

Tame Impala (The Barn – 22:25): Het neusje van de psychedelische zalm. Rock Werchter haalt niet alleen een visueel spektakel in huis, maar ook een frontman, Kevin Parker, die veel in zijn mars heeft. Lekker wegtrippen op Let It Happen kan vanaf 22u25 in The Barn.

Zondag 3 juli

foals-at-bonnaroo-2013Elle King (KluB C – 15:15): Deze goedlachse Amerikaanse griet is altijd wel te vinden voor een schunnige opmerking tijdens haar optredens. Met de banjo in de hand brengt ze ons country en bluegrass, gepaard met een serieus stemgeluid. Haar eerste single, Ex’s & Oh’s en het debuutalbum breken heel wat potten in Amerika. Zeker een bezoek waard.

Låpsley (KluB C – 17:05): Soul met een elektrisch sausje over. Nog maar 19 is de Britse Låpsley en ze levert een prima plaat af, waarvan elke song je weet te raken. Eerlijke en gevoelige muziek voor de festivalgangers die het de laatste dag ietsjes rustiger aan willen doen. 

Foals (The Barn – 18:05): Wie zin heeft om de avond goed in te zetten, passeert best even bij The Barn. Let op, het kan er wild aan toegaan bij een concert van Foals. De punkfunk-gitaren slaan in als een bom en niemand weet zich te beheersen van zodra deze heren losbreken.

130804-Beck04-640x426The Last Shadow Puppets (Main Stage – 19:00): TLSP bestaat uit Miles Kane & Alex Turner en verder hoeven deze heren geen introductie. Na al die jaren brengen de raspaardjes nog eens een plaat uit en ook die is er ‘boenk op’. Wees gewaarschuwd: 100% kans op gillende bakvissen vooraan.

Beck (The Barn – 20:05): Onze favoriete muzikale duizendpoot is terug! Hij laat op Werchter oud en nieuw materiaal op ons los en dat op zijn eigenzinnige manier. Hij was één van de hoogtepunten van Best Kept Secret; benieuwd of hij ook een hoogtepunt van Rock Werchter kan worden. 

Zo, nu ben je volledig klaar om je ideale Werchter-parcours uit te stippelen! Verken zeker nog eens de festivalweide, zoek al een mooi plaatsje uit op de camping en vergeet niets in je rugzak dankzij onze handige festival checklist.

Rock Werchter 2016 vindt volgende week plaats in het festivalpark van Werchter van donderdag tot en met zondag. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar via Ticketmaster. Combitickets zijn beschikbaar aan 236€, voor een dagticket betaal je 100€. Wees voorbereid en doorneem deze praktische info

charcoal