fbpx

Nat in Werchter: het actieplan

Het water blijft nog steeds met bakken uit de lucht vallen en een aantal kampeer- en parkeerterreinen zullen hierdoor niet inzetbaar zijn tijdens Rock Werchter. Ondertussen is er een ‘Plan B’ uitgewerkt, zodat deze editie in de beste omstandigheden kan doorgaan.

1. De festivalweide en camping The Hive zijn klaar voor opening. Tachtig vrachtwagens brachten ladingen boomschors aan waarmee de wegen op The Hive en The Hive Resort bedekt werden.

Festival camping2. Er zal voldoende kampeercapaciteit zijn. Echter, de verkoop van campingtickets wordt vanavond om 20u stopgezet. Ook zullen er geen tickets meer gekocht kunnen worden aan de campings zelf.

3. Het aantal bruikbare parkeerplaatsen is beperkt. Elke dag wordt een stand van zaken opgemaakt. De beschikbare plaatsen zullen voorbehouden worden voor festivalgangers met een campingticket. Wie niet in Werchter overnacht, wordt dan ook verzocht om niet met de auto naar Werchter te komen. Enkel wie kampeert in Werchter zal er kunnen parkeren.

4. Omdat de capaciteit beperkt is, vraagt de organisatie om gebruik te maken van volgende alternatieven:

  • Het openbaar vervoer: elk e-festivalticket geeft namelijk recht op één gratis treinbiljet op naam dat op detrein.be/rockwerchter kan worden aangevraagd met de NMBS-code die gedownload kan worden via ticketmaster.be/rw. Deze treinbiljetten zijn ook geldig in de bussen van De Lijn die heen- en weer rijden tussen het treinstation Leuven en de festivalweide.
  • De fiets: zowel in het centrum van Werchter als bij camping The Hive is een grote (en gratis) KBC fietsparking. De parkings worden permanent bewaakt.
  • Parking in Leuven: festivalgangers kunnen gebruik maken van bestaande parkings in Leuven. Vandaar kan vanaf het station met de festivalbussen van De Lijn naar Werchter gereisd worden.
  • Kiss & Ride: aan de achterzijde van Leuven station, op de Martelarenlaan, is een kiss & ride afspreekpunt. Vandaar is het makkelijk verder reizen naar Werchter met de festivalbussen van De Lijn. In de nabije omgeving van het festival is er geen Kiss & Ride.
  • Park & Bike: de auto op fietsafstand parkeren en dan met de fiets naar Werchter komen.
  • Er worden parkings in de diepte voorzien: op een eindje van Werchter. Festivalgangers komende van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en het zuiden van het land worden verzocht te parkeren op Parking C aan de Heizel in Brussel. Wie van Limburg of Luik komt, kan de auto nabij afrit E40 Haasrode (bij Leuven) parkeren.

Bussen brengen festivalgangers dan van de parking naar Werchter of naar Leuven Station vanwaar de festival bus van De Lijn naar Werchter genomen kan worden. En vice versa na afloop van de festivaldag. De festivalorganisatie roept op om wel tijdig te vertrekken.

5. Tot slot: vergeet geen spray, stick of melk tegen de muggen. Door het vochtige weer zijn er enorm veel muggen aanwezig op het festivalterrein en op de campings. Vergeet vooral geen waterdicht schoeisel (rubber laarzen zijn geen overbodige luxe), een regenjas en warme kledij. Het beloven geen zomerse temperaturen te worden. Vergeet niets in je rugzak dankzij onze handige festival checklist.

Rock Werchter 2016 gaat bijna van start en er zijn nog steeds tickets beschikbaar via Ticketmaster. Combitickets zijn beschikbaar aan 236€, voor een dagticket betaal je 100€. Wees voorbereid en doorneem deze praktische info

RW Campings