fbpx

Wie wordt de headliner van Rock Werchter 2015

Zowel Rock Werchter als Graspop Metal Meeting vinden een week vroeger plaats en dat in functie van headliners. Heel wat studenten zitten dan nog volop in een drukke examenperiode en zien op die manier Rock Werchter, maar vooral Graspop, aan hun neus voorbij gaan. De grote vraag is dan ook: wie veroorzaakte deze commotie rond de dataverschuiving? Ondertussen weten we het antwoord op die vraag: Foo Fighters! 

MuseDe organisatie verschoof het festival een week vroeger omdat de Foo Fighters om 4 juli 2015 optreden in Amerika. Werchter wou deze mooie headliner niet mislopen en verschoof daarom haar data. Verder zijn er al wat namen bekend voor het festival. Deze kan je hieronder terugvinden. Ook een nieuwe lading geruchten staan klaar. Ons lijken namen als Calvin Harris, The Gaslight Anthem, First Aid Kit, Milky Chance, Lily Wood, Parkway Drive, Mumford & Sons, The Chemical Brothers en The Cardigans mogelijkheden voor een plekje op de Rock Werchter-affiche.

Verder konden we de komst van Royal Blood al verklappen en zijn ook namen als Eagles Of Death Metal, The Prodigy, Counting Crows, dEUS, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Future Islands, The Vaccines, The Hives, St. Vincent en The Ting Tings niet uit te sluiten.

Dit was de shortlist van headliners die wij op Rock Werchter zagen in 2015: 

U2: Het zou 30 jaar geleden zijn dat ze nog op Rock Werchter stonden. De Ierse band staat sinds vrijdag helemaal bovenaan op de geruchtenlijst. De geruchten waren zo sterk dat uiteindelijk bassist Adam Clayton en gitarist The Edge in naam van de band zelf besloten te reageren op de geruchten. De band zakt dus niet af naar Rock Werchter.

UPDATE: “We sluiten niet uit dat we vroeg of laat nog wel eens op een festival zullen staan, maar voorlopig is het toch de bedoeling om op eigen kracht te blijven touren. Ook voor België.” – U2

Muse: Stond, en staat nog steeds, op onze nummer 1! De band werkt aan een nieuw album dat begin 2015 zou moeten verschijnen. Ze werden ook getipt voor de editie van 2014, maar tevergeefs. Was de knalprestatie op Werchter Boutique in 2013 genoeg om Rock Werchter 2015 te verplaatsen? De eerste editie van Der Ring Grüne Hölle Rock schatte ze alvast naar waarde en bombardeerde ze tot grote headliner. Muse is ondertussen bevestigd voor Rock Werchter 2015!

Pharrell Williams: De Happy-zanger gaat door Europa touren in 2015. Zo heeft Pharrell al bevestigd voor het Deense Roskilde Festival. Roskilde valt een week na Rock Werchter en beide festivals delen jaarlijks enkele (grote) namen. Pharrell Williams is ondertussen toegevoegd aan de line-up van Rock Werchter.

AC/DC: Opvallend: nog NOOIT stond AC/DC op Rock Werchter. Deze klepper brengt begin december een nieuwe album uit. De band is een grote kanshebber voor Graspop, maar ook Herman Schuermans en de zijnen willen deze iconische rockband maar al te graag binnenhalen. Ze zijn niet te bewonderen op een Belgisch festival… MAAR ze spelen wel in Festivalpark Dessel op 6 juli 2015. Allen daarheen!

Foo Fighters: Ze beloofden minstens één Belgische show in 2015, dus waarom niet op Rock Werchter? Het is al sinds 2005 geleden dat de Foo’s er nog speelden. Sonic Highways en de bijhorende documentaire kunnen we de komende weken ontdekken. Maar krijgen we erna een leuke extra mededeling of niet? En ja, Foo Fighters staan op RW15.

Dave-Grohl-and-FooFighters-at-Reading-Fest-dave-grohl-32004490-401-594

Robbie Williams: Robbie is back! Na 2 bevestigingen voor het Deense Tinderbox en het Zweedse Bravallafestivalen lijkt het ons sterk dat zijn Europese tournee ook zal halt houden in een Belgisch en Nederlands festival. Ondertussen is Robbie Williams bevestigd voor TW Classic 2015 samen met Anouk.

Coldplay: De band rond Chris Martin bracht dit jaar een nieuw album uit, maar een Europese festivaltour zat er niet in. Dan maar in 2015 Chris? Weergalmt Viva La Vide op Rock Werchter 2015 of volgen eerst enkele zaalshows?

Prince: ‘The Purple One’ was eerder dit jaar al te bewonderen in België. Glastonbury-organisator Eavis zou Prince maar al te graag willen binnendrijven in 2015. Binnenkort komt Prince met groot nieuws naar buiten, dus we zijn alvast benieuwd!  Is de kleine prins klaar om Werchter 2015 te veroveren?

Red Hot Chili Pepers: De Amerikaanse band werktvolop aan een nieuw album dat in 2015 zal verschijnen. Uiteraard zal daar ook een Amerikaanse en Europese tour aan gekoppeld zijn. De band stond in 2012 voor het laatst op Rock Werchter als afsluiter. Een haalbare (en voorzichtige) kaart die de organisatie van Werchter kan binnenhalen.

Bruce Springsteen: The Boss had de wei van Werchter eerder al volledig plat gespeeld tijdens TW Classic 2013. Bruce heeft dan ook een carrière die al langer meegaat dan Rock Werchter en heeft meer energie dan een bende jonge festivalgangers. Zijn het ‘High Hopes’ of keert The Boss terug naar het heilige gras van Werchter?

Of wordt Rock Werchter opgeschoven omwille van een headliner voor TW Classic of Werchter Boutique? Dan denken we spontaan aan Prince of The Who. Fleetwood Mac sluiten we uit voor de festivalzomer want zij gaan touren met zaalshows en spelen exclusief een festivaloptreden op Isle Of Wight. Dit hele Werchter-debacle doet ons meer en meer denken aan een partijtje ‘Wie is het?‘ Een vraag die momenteel vele festivalgangers en teleurgestelde studenten zich afvragen. Wie is deze grote naam die ons doet wegdromen? Wie is de ‘schuldige’ voor deze agendawijziging? Het blijft natuurlijk afwachten en een klein beetje gokken voorlopig, maar zodra Herman Schueremans de grote ‘schuldige’ bekend maakt, dan verneem je dit meteen via onze Werchter sectie op de website en onze Facebook & Twitter kanalen.

RW15