fbpx

Wat brengt Graspop Metal Meeting 2015?

GMMHet is nog wachten voor Graspop Metal Meeting 2015 Dat verrassend genoeg een week vroeger plaats vindt van 19 tot 21 juni. Maar het houdt ons niet tegen om al eens te kijken naar komende editie die plaatsvindt in Dessel.

Voor we het vergeten: onderstaande namen kunnen we ook niet uitsluiten voor FortaRock, dat enkele weken voor Graspop valt.

Eerst en vooral zijn er drie bands die de laatste jaren telkens bijzonder veel genoemd worden: Metallica, Rammstein en AC/DC. Deze bands zijn helaas te duur en kiezen liever voor festivals à la Rock Werchter of Pinkpop. Maar met de 20ste verjaardag van Graspop weet je natuurlijk nooit.

Slipknot Live (14)Slipknot: Mocht al 4 keer de plaats als headliner innemen in de laatste 10 jaar. We kunnen dus stilaan zeggen dat ze een vaste waarde geworden zijn. Met een nieuw album op komst, en de GMM verjaardagseditie, zou de band alvast een graag geziene gast zijn.

Megadeth: De band van Dave Mustaine heeft dit jaar hun tournee helaas deels moeten afzeggen door het overlijden van de broer van bassist David Ellefson op 19 mei. Maar met een nieuw album op komst mogen we ze dus bovenaan het geruchtenlijstje zetten.

Iron MaidenIron Maiden: Al 7(!) keer headliner op Graspop en ook in blijde verwachting van een nieuw album. Graspop kan zijn 20ste editie dus uiteraard niet vieren zonder de band van Steve Harris uit te nodigen.

Kiss: Ze werden deze zomer 40 jaar en vierden dit met een tour over de grote plas. Als deze tour ook in Europa langskomt, dan mag Graspop absoluut niet ontbreken.

Motörhead: De Britten zouden vanaf begin 2015 werken aan een nieuw album en als we ons niet mistellen moet dit al album nummer 22 zijn. Lemmy en co zijn ook nog eens te gast op Rock Am Ring en Rock Im Park, waardoor een bezoek aan de weide van Dessel geen probleem zou moeten zijn.

Judas Priest: In 2011 namen ze al (een beetje) afscheid omdat de band het wat rustiger aan wouden doen. Maar nu ze toch werken aan een nieuw album mogen we ze alvast weer noteren op ons geruchtenlijstje voor 2015.

KornKorn: Sinds 2007 nemen ze de oneven jaren van Graspop voor hun rekening. 2015 is een oneven jaar dus wij vullen deze alvast voor je in. Meer redenen zijn niet nodig om overtuigd te worden, niet?

Faith No More: De band staat begin 2015 op de Australische Soundwave’s en we denken meteen aan een passage op Rock Werchter of Pukkelpop. Maar het is nu eenmaal de 20ste editie van Graspop en het zou een mooie verrassing van de organisatie kunnen zijn.

InFlames-2012-Christian_Misje_dsc7083-82811In Flames: Graspop is ook een beetje op zoek naar vernieuwing en aangezien de Zweedse band een nieuw album gaan uitbrengen en bevestigd is voor Wacken Open Air mogen we ze absoluut niet vergeten. Ze hebben trouwens ook nog een afgezegde zomertournee goed te maken.

Sabaton: Ook zij hebben bevestigd voor Wacken Open Air. De Zweedse powermetalband was er ook al 5 keer bij en zou niet misstaan op deze feesteditie.

Rob Zombie: Komt in 2015 niet alleen met een nieuw album op de proppen, ook liggen er al plannen op tafel voor een Europese tournee. Zo speelt Rob Zombie in 2015 op het Duitse Wacken Open Air  festival.

DeftonesWe hebben dan ook nog een reeks bands die de komende maanden of begin 2015 een nieuw album uitbrengen zoals 36 Crazyfists, Amon Amarth, Atheist, Cattle Decapitation, Children Of Bodom, Coroner, Cradle Of Filth, The Cult, Deftones, Diecast, Dimmu Borgir, Dream Theater, Exciter, Five Finger Death Punch, Halestorm, Helloween, Huntress, Kreator, Napalm Death, Nightwish, Nuclear Assault, Queensrÿche, Skinless, Slayer, Soundgarden, Testament, WASP, Vicious Rumors, While She Sleeps…

Begin volgend jaar is het dan weer tijd voor het Australische Soundwave festival, waarna veel bands doorstromen naar Europa in de zomer. We hebben hier een kleine selectie opgemaakt met Graspop-waardige namen zoals Lamb Of God, Mayhem, Fear Factory, Godsmack, Papa Roach, Hollywood Undead, Of Mice & Men, Escape The Fate, Atreyu, Apocalyptica

Ook de Duitse festivals Rock Am Ring, Rock Im Park en Der Ring Grune Holle Rock hebben steeds een stevig pak gitaarwerk op de planken staan. ze vinden plaats enkele weken voor Graspop dus delen we u met plezier een lijstje aanwezigen mee die hier nog niet vernoemd zijn: A Day To Remember, Accept, Any Given Day, Asking Alexandria, Callejon, Donots, Emmure, Exodus, Hang The Bastard, Kissin’ Dynamite, Marilyn Manson, Orchid, Parkway Drive, Poets Of The Fall, Skindred, Slash, The Darkness en Turbonegro.

We moeten dan ook rekening houden met het Duitse Wacken Open Air. Het festival vindt exact een maand na Graspop plaats en deelt elk jaar wel wat namen. We hebben al enkele namen genoemd, en ze hebben een deel van hun line-up al vrijgegeven, dus mogen we deze ook al noteren voor het lijstje van Graspop: Trans-Siberian Orchestra, Savatage Reunion, Cannibal Corpse, Running Wild, Amorphis Tales From The Thousand Lakes Show, Death Angel, Powerwolf, Kataklysm, UDO & The Orchestra Of Germanys Armed Forces, Ensiferum, In Extremo, Thyrfing en Sepultura.