fbpx

Rock Werchter neemt maatregelen tegen voorspelde hittegolf

De meest recente weerkaarten geven aan dat het volgende week warm zal worden. Heel warm. De organisatie van Rock Werchter verwacht een hittegolf en neemt daarom extra maatregelen. Zo kan het festival ook met tropische temperaturen in de beste omstandigheden verlopen.

Rock Werchter neemt maatregelen tegen voorspelde hittegolf met extra water1. Water

Eerst en vooral zal er gratis water verkrijgbaar zijn bij alle sanitaire blokken in het festivalpark. Festivalgangers mogen ook een lege drinkbus meebrengen, zodat ze deze kunnen vullen met fris water. Aan de drankstanden zal 1 drankbon goed zijn voor een 50cl flesje Spa Reine.

Indien nodig wordt er door de organisatie actief water bedeeld bij de ingang van het festivalpark. Ook in de vakken vooraan bij het podium en aan de ingang van The Hive op woensdag zullen er bij tropische temperaturen water beschikbaar zijn.

Rock Werchter neemt maatregelen tegen voorspelde hittegolf met extra koeling2. Koeling

In het festivalpark zullen er ook verschillende verfrissingspunten met ondrinkbaar water voorzien zijn. Verspreid over de hele festivalweide zullen vernevelingssystemen worden geplaatst.

Tenten zoals The Barn en KluB C worden gekoeld. De warme, zuurstofarme lucht wordt bovenaan de tenten weggezogen en onderaan wordt gekoelde lucht in de tenten geblazen. Zo kan binnentemperatuur enkele graden dalen ten opzichte van de buitentemperatuur.

3. Bescherming

Bescherm je tegen de zon. Zonnecrème smeren is geen overbodige luxe. Ook wordt aangeraden een hoedje of pet te dragen. Festivalgangers en medewerkers worden gevraagd attent te zijn voor in de volle zon slapende mensen en deze wakker te maken. Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar. Ook wordt een team zonnecrème-verdelers de wei en The Hive opgestuurd.

Rock Werchter neemt maatregelen tegen voorspelde hittegolf met extra communicatie4. Communicatie

Ticketkopers krijgen vandaag een e-mail met praktische tips. Tijdens het festival zelf zijn lichtkranten en de grote schermen aan de podia belangrijke informatiekanalen.

De organisatie heeft een rechtstreekse lijn met Meteogroup. Tijdens het festival is er constant overleg tussen organisatie, hulpdiensten en overheden. Er zal ook een weerman of weervrouw aanwezig zijn gedurende het hele festival. Zo wordt de situatie op de voet opgevolgd.