fbpx

Puurs viert 50 jaar Pukema

Puurs viert 50 jaar PukemaErvaren festivalgangers hadden een decenium geleden tijdens het derde weekend van september steevast Pukema Rock in de agenda staan. Het festival is helaas al een tijdje verdwenen van de kalender, maar het Pukema-weekend is steeds blijven bestaan. Zo viert de organisatie al 50 jaar Pukema in Puurs en staat er heel wat op de planning komende nazomer.

Puurs viert 50 jaar PukemaZo wordt het feestweekend geopend met Plankgas, waar Dr. Lektroluv, Bonzai All Stars, Pyro, Kwijt Trek System en meer achter de draaitafels staan. Heel het weekend staan er concerten gepland in het Dorpshart van Levellers, K’s Choice, Bluai, Pauwel, Kapitein Winokio en Jaap Reesema. Voor wie het steviger mag zijn, kan zaterdagavond terecht op Beënhart in Jazaki met Do Or Die, Bark, Bèrelør, Moker, Father Damian en Rude Resistance.

Tropische sferen kan je zaterdagavond beleven op de Plage Party met beats van Andromedik, Tola OG, Breaze, Flint en MDH. Iets rustiger gaat het eraan toe op de Plage Beach Bar met tropische deuntjes van Monokimono, Julie Caremans, Apollo 21, The Simons en DaliDaliDali op vrijdag. Zaterdag is het de beurt aan Voxpop, De Rekening, The White Cats, Gijs en Tarzan.

Pukema 2023 vindt plaats in het centrum van Puurs van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september. Het festival is grotendeels gratis en voor de betalende activiteiten kan je op de website terecht. Zo is er nog een Pukema expo, Plage Beachbar, Doofpot Pop-up, Puurs Pruuft met 40 foodtrucks, een fietszoektocht, Disco Balance, Pools dorp, kermis, Straattheater, Dansplein, Braderij, Rommelmarkt en zoveel meer.