fbpx

Pukkelpop 2015 gaat groener met Baraque Futur

Pukkelpop 2015 gaat groener met Baraque FuturOp de vooravond van de dertigste editie kijkt Pukkelpop 2015 uit naar de toekomst. En die is groen, duurzaam en ecologisch. Willen festivals hun eigen toekomst vrijwaren, dan moet de manier waarop grootschalige evenementen worden georganiseerd in vraag durven worden gesteld. Pukkelpop werkt samen met organisaties die de nodige expertise ter zake kunnen bieden zoals UCLL, VITO, Eneco, Greenville en Icleantech.

Pukkelpop Baraque Futur en Food WoodNaast de Green-ID krijgt het festival nu een Baraque Futur, het nieuwste hoekje op het festivalterrein staat volledig in het teken van duurzaamheid en experiment. Het is een minifestival op het festival waar de laatste nieuwigheden op gebied van ecologie worden getest en waar iedereen wordt uitgedaagd om mee na te denken over het festival van de toekomst. Op de site zal groene energie worden opgewekt door middel van zonnepanelen, een windmolen, plant power en battery packs. Pukkelpop werkt aan een Smart Energy Grid, een systeem dat energiestromen efficiënt aanstuurt.

Pukkelpop 2015 gaat groener met Baraque FuturDe affiche heeft ondertussen al enkele ladingen met namen gekregen. In de eerste 119 namen, die in maart al op de affiche werden geplaatst, zaten Linkin Park, Netsky, Bastille, Rudimental, Major Lazer en The Offspring. In april kwamen er 25 namen bij waaronder Paolo Nutini, Evil Superstars en The Gaslight Anthem. In de derde lichting vonden we dan weer Shameboy, Tyler The Creator en Ride terug. Op woensdag mag Radio Soulwax het feest al opstarten en veroveren Belgische bands de Castello.

Pukkelpop 2015 vindt een weekje later dan voorzien plaats van 20 tot 22 Augustus op de Pukkelpopweide te Kiewit, ten noorden van Hasselt. Het is ook een traditie dat Pukkelpop een pak namen namen deelt met Lowlands. Tickets zijn beschikbaar via de website. Voor een combiticket betaal je dit jaar 199€, De uitverkochte dagtickets waren 95€. Hou van je ticket en deel je tickets niet via social media.