fbpx

Pukkelpop en Muziekodroom gaan samenwerken

MOD Muziekodroom HasseltHet zijn barre tijden voor de entertainmentindustrie. Toch zijn organisaties volop in de weer met het festivalseizoen 2021 en zijn ze op zoek naar lokale samenwerkingen. Zo zal het Hasselste Muziekodroom, dat maar enkele kilomters verwijderd ligt van de festivalweide, samenwerken met Pukkelpop.

Muziekodroom zal zich beter kunnen inzetten op het verbreden en verjongen van het muziekcentrum. De jongeren- en vrijwilligersafdeling van het festival kan zich dan beter uitbouwen door buiten het festivalsiezoen events en workshops te organiseren.

Chokri Mahassine: “In een wereld waar ook de cultuursector momenteel zware klappen krijgt, kan je maar beter klaar zijn voor een nieuwe toekomst. Dit betekent voor ons zoveel mogelijk versterken en verankeren. Met Humanistische Jongeren, de drijvende motor achter de organisatie van o.a. Pukkelpop, willen we investeren in de verdere uitbouw van Muziekodroom, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met stad Hasselt en de steun van de Vlaamse Overheid kunnen we er opnieuw een succesverhaal van maken.”

Festivals zijn niet nieuw voor het Hasseltse muziekcentrum. In de herfst van 2018 wist het al onderdak te bieden aa de indooreditie van Groezrock.

Dries Vanderheyden, zakelijk directeur Muziekodroom: “Het standpunt van de Vlaamse overheid is duidelijk: streef naar nieuwe samenwerkingen en draag bij aan de verdere professionalisering van de sector. We hebben nood aan verjonging en verbreding als we het aanspreekpunt in Limburg willen blijven wanneer het gaat over pop- & rockmuziek.”

Pukkelpop 2021 vindt “hopelijk” plaats op de Pukkelpopweide van Kiewit te Hasselt van 19 tot en met 22 augustus.