fbpx

Onze zes aanraders voor Dranouter 2018

De poorten van één van de meest sfeervolle, gezinsvriendelijke en groene festivals van ons land staan op een kier. Dranouter 2018 presenteert ook dit jaar weer een sterke affiche, waar folk en singer-songwriters de plak zwaaien.

Dit jaar ontvangt het festival internationale toppers als Jake Bugg en Passenger, maar ook het beste wat België te bieden heeft, waaronder Zap Mama, Intergalactic Lovers, Selah Sue, Absynthe Minded en Milow. Daar blijft het niet bij, want ook deze zes artiesten zijn zeker een bezoekje waard als je straks rondloopt op deze West-Vlaamse parel.

Geppetto & The Whales

De vijfkoppige band stond met hun mix van Americana en harmonieuze pop in een nog niet zo heel ver verleden op Dranouter 2011. Ondertussen is hun debuutalbum ‘Heads Of Woe’ al 4 jaar oud en is het hoog tijd om op Dranouter 2018 wat nieuw materiaal te presenteren. Een optreden voor fans van Fleet Foxes, Wilco en Bon Iver.

Portland

Eenvoud kan toch zo mooi zijn. Jente en Sarah van Portland laten elk nummer zoet en dromerig klinken en slepen je vervolgens helemaal mee in hun wereld van tijdloze en melancholische songs. Winnaar van de Nieuwe Lichting en niet meer weg te denken uit het Belgisch muzieklandschap.

Rura

Folkliefhebbers opgelet, want dit is er eentje die je zeker niet mag missen! Schotland stuurt één van zijn beste folkbands richting Dranouter, gewapend met een viool, doedelzak, fluit, gitaar, bodhran en een stem. Meer is niet nodig om uit je dak te gaan!

Gogol Bordello

De onvermoeibare frontman Eugene Hütz komt oorspronkelijk uit Oekraïne en pikte onderweg, op zijn doorreis naar New York, wat muzikanten op die voornamelijk geïmmigreerd zijn vanuit Oost-Europa. De gypsy-punkband blaast op elk festival (Rock Werchter, Pukkelpop, Pinkpop,…) het dak er moeiteloos af met songs over paarse broeken en Russische vodka. Stilstaan is geen optie!

Jake Morley

Dat Jake Morley barst van het talent, is een understatement. Dat merkten ook Ed Sheeran en Ben Howard toen ze de Brit mee op tour namen. Met zijn ietwat ongewoon “lap-tapping” gitaarspel – hij combineert gitaar, piano en drum tot één instrument – kan hij elk publiek overtuigen. Dranouter zal zwichten voor Jake!

Goran Bregovic And His Wedding & Funeral Band

Goran Bregovic is meer dan die ene grote feesthit ‘Gas Gas’. De late zestiger is zowat van alle markten thuis en combineert dan ook gypsy feestgedruis met Joodse klezmer, Russische liturgie, kitschy glam-pop en Arabische weemoed. Maak je klaar voor een onvergetelijke live performance en één van de hoogtepunten van Dranouter 2018!

Festival Dranouter 2018 vindt plaats op 3, 4 en 5 augustus in het West-Vlaamse Heuvelland. Tickets zijn nog steeds beschikbaar via de website van het festival.