fbpx

Festivalverslag Suikerrock 2018: dag #2

De tweede festivaldag van Suikerrock 2018 was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Belgisch talent en internationaal gevestigde waarden zakten op zaterdag 28 juli af naar de Tiense Suikerstad.

SONS

De recente winnaar van De Nieuwe Lichting raasde als een sneltrein over de Grote Markt van Tienen. Nadat Sons (★★★) eerder deze zomer al de heilige festivalweide van Rock Werchter wisten te overtuigen, herhaalden ze dat kunstje op Suikerrock.

De afwezigen kregen dus ongelijk, want van de allereerste gitaarrif tot de allerlaatste noot wist Sons iedereen vast te houden als een hongerige wolf die zijn prooi niet loslaat. Hun set, vol vlammende gitaren, werd afgesloten door Ricochet.

Milo Meskens

Na het verwoestende gitaarspel van Sons moest iedereen even op adem komen. Het perfecte moment voor Milo Meskens (★★★) om op de voorgrond te treden.

Deze jonge kerel stond met een overvolle dosis flair op het podium en palmde het publiek in zonder veel moeite te hoeven doen. Logisch, want het publiek hing dan ook vanaf de eerste minuut aan zijn lippen.Stone Cold Liar, Twenty One en Here With Me waren de meezingers van dienst.

Goo Goo Dolls

Tijd voor één van de bands waar het overgrote deel van het publiek al lang op wachtte. De Grote Markt liep vol voor een nostalgische set van Goo Goo Dolls (★★★★). En terecht ook! John Rzeznik & co hadden een setje klaargemaakt waar het publiek van kon smullen.

Als Slide het aperitiefje was, dan serveerden ze met Name een hoofdgerecht om ‘u’ tegen te zeggen. Met Better Days kreeg het publiek zijn dagelijkse portie cafeïne binnen en het zoete dessertje – de kers op de taart – was uiteraard Iris. Deze band verdient volgens ons zeker een plekje in de muzikale Gault Millau!

White Lies

White Lies (★★★) kwam, zag en won heel wat zieltjes voor zich; zo eenvoudig ging het. Terwijl iedereen nog aan het bekomen was van Goo Goo Dolls, probeerde White Lies het publiek terug op te peppen. Dat deden ze in hun eigen stijl en met verve! Het eerste meezing-moment kwam er al met Farewell To The Fairground,

De melancholische stem van Harry McVeigh heerste over de Grote Markt van Tienen. Met songs als Death en Bigger Than Us lag het hoogtepunt wel in het tweede deel van hun set.

Anouk

De zon was al lang onder toen de Nederlandse de Grote Markt betrad, maar dat was er niet aan te merken. De temperatuur schoot de hoogte in vanaf de eerste noot die Anouk (★★★★) door haar keel brulde. Zwoel, sexy, funky, soul, …. Dat zijn maar een paar kernwoorden die we opsommen om het optreden van Anouk op Suikerrock te omschrijven.

Ze stak af met Girl en als een sneltrein doorkruisten we Killer Bee en Nobody’s Wife om tot slot te eindigen met het trio Lost, Jerusalem en Good God. Top-optreden!

Alanis Morissette

En dan nu, dé headliner van de tweede festivaldag van Suikerrock: Alanis Morissette (★★★★). De Canadese nachtegaal van dienst begon haar show met enkele minder bekende nummers, maar slaagde er toch in het publiek in vervoering te brengen.

Haar wilde haren is ze letterlijk kwijt, maar haar klankkleur valt niet klein te krijgen. In het tweede deel van de set bracht ze de onverwoestbare nummers Hand In My Pocket, Ironic en Thank U. Na deze meezingers keerde iedereen tevreden en voldaan huiswaarts.

Foto’s: © Elke Briers