fbpx

Onze aanraders voor Paaspop 2016

image-4842138De paasklokken naderen en ook Paaspop staat voor de deur! Iedereen zal komend weekend wel een glimp willen opvangen van de godfathers van alternatieve elektronische muziek: Underworld en The Prodigy. Of ga je liever de 50ste verjaardag vieren van Golden Earring? Goed weer kunnen we je helaas niet voorschotelen, maar een beetje hulp bieden bij de keuze van je festival parcours kunnen we wel. De timetables voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn beschikbaar op de website van het festival of je kan ze ook downloaden via de nieuwe handige app. Hier zijn alvast onze aanraders.

Vrijdag 25 maart

Paus (16:30 – Jack Daniel’s Stage): Vrijdag beginnen we de dag in de Jack Daniel’s Stage met Paus. Nee, niet de echte. Een Portugese band met twee drummers en futuristische vibes die soms doen denken aan Radiohead en Foals.

John CoffeyJohn Coffey (20:00 – Phoenix): Zanger David Achter de Molen zorgde voor hét festivalbeeld van 2015! Door letterlijk over de handen van het publiek te lopen en een beker bier te vangen (en leegdrinken) die een fan hem toewierp, maakte hij zich zowat onsterfelijk bij het festivalpubliek. Of hij dat kunstje dit jaar overdoet weten we niet, maar je kan het natuurlijk zelf gaan uitzoeken om 20:00 in de Phoenix.

Jungle By Night (21:15 ) Jack Daniel’s Stage): Zin in een feestje? Zeker afzakken naar de Jack Daniel’s Stage voor Jungle By Night. Je kan er lekker losgaan op zwoele afrobeats, jazzy tunes en funky muziek.

Joey Cape (22:15 – Thunder Alley): De frontman van Lagwagon zakt ook af naar Paaspop en brengt zijn fijne akoestische klanken mee. Een goed moment om even bij te komen na die drukke eerste festivaldag.

Woodie SmallsZaterdag 26 maart

Woodie Smalls (16:15 – Roxy): Hiphoptalent uit België met de uitstraling van een Amerikaan. Met zijn ‘Soft Parade’ heeft Woodie Smalls een prachtig debuutalbum afgeleverd waarmee hij ver buiten de landsgrenzen gaat scoren. En hij begint die veroveringstocht in Paaspop.

De Staat (19:45 – Phoenix): Deze Nederlandse band rond Torre Florim heeft alweer een nieuwe plaat uit die staat als een huis. Wat  je kan verwachten: sterk materiaal, een volle sound, een straffe band en een frontman die alles uit de kast haalt. Stilstaan is geen optie.

Enter Shikari (21:45 – Phoenix): Het genre? Enter Shikari is een genre op zich. Drum&Bass, techno, dubstep en hardrock-invloeden komen elk optreden weer aan bod bij de energieke Britten. Een live-show van ES is altijd een belevenis. Zoals Herman Van Veel het ooit beschreef: “Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan”.

NOISIΛ (22:30 – Stardust): Niet alleen staat ‘Vision’ ondersteboven, maar ook het publiek zal ondersteboven staan na dit feestje. De drie Nederlanders zorgen voor een storm van Drum&Bass die door de Stardust zal razen.

Zondag 27 maart

BalthazarTourist leMC (14:15 – Roxy): Johannes Faes is de naam, een naam om te onthouden! ‘Den Tourist’ brengt een combinatie van hiphop en kleinkunst. Hij is de Koning Liefde, maar ook Keizer van de Vlaamse hiphop. Zijn succesplaat En Route is te horen zondagnamiddag in de Roxy.

Balthazar (17:30 – Apollo): aka ‘de populairste indie rockband van België’. Met een derde plaat Thin Walls op zak en een geweldige live-reputatie zijn ze niet te houden. Nadat ze heel Europa wisten te overtuigen, is het nu de beurt aan Paaspop. Raise your glass to Balthazar!

JeugdDe Jeugd Van Tegenwoordig (21:30 – Apollo): Wereldberoemd in eigen land en ver daarbuiten, al moeten ze wel binnen de taalgrenzen blijven. Showbeesten van de bovenste plank die elke keer weer garant staan voor een knalfeest. Maak je klaar voor het beste van 10 jaar DJVT, iets dat je je nog de komende 10 jaar zal herinneren.

Mr Oizo (21:00 – Stardust): Een rare Fransoos die eind vorige eeuw bekend werd met zijn geel popje Eric en zijn Flat Beat. Gelukkig bleef hij na al die tijd nog even gek en geniaal. Deze rare vogel zal je eens laten horen wat elektronische muziek is.

Paaspop 2016 vindt komend weekend plaats in het Nederlandse Schijndel op het festivalterrein De Molenheide. De ticketverkoop loopt nog via de website van het festival, maar er gaan ook tickets beschikbaar zijn aan de kassa. Voor 3 dagen Paaspop betaal je 105€. Voor enkel zaterdag en zondag is dat 95€. Dagtickets kosten 69€ en vrijdag maar 49€. Een plekje op de camping kost 15€ extra. 

Onze aanraders voor Paaspop 2016