fbpx

Onze aanraders voor Groezrock 2016

Het Belgisch festivalseizoen staat voor de deur en Groezrock 2016 mag de spits afbijten. Wat staat ons te wachten?Ronkende gitaren, koude pintjes, de geur van vers festivalgras en een pak bands op de affiche! Mooi weer kunnen we niet beloven, maar we kunnen wel helpen bij het uitstippelen van je Groez-trip. De timetables kan je hier afdrukken, met onze festival checklist kan je zeker niets vergeten en ook de applicatie is inmiddels beschikbaar.

Sum 41 aanraders voor Groezrock 2016Wat je zeker niet wil missen is de enige Europese show van Rancid, die hun legendarisch album ‘And Out Come The Wolves’ vrijdag live zullen brengen op de Monster Energy Stage. Zaterdag staat de nostalgische poppunk van Sum 41 op het programma, samen met een speciale reünie show van No Use For A Name & Friends. Hier zijn nog 10 bands die je zeker niet mag missen op Groezrock.

Vrijdag 29 april

The Aggrolites (15u45 – Monster Energy Stage): De ideale opener voor de 25ste verjaardag van Groezrock. Een band met een sterke live reputatie, die een mix van ska en reggae brengen. Wat heb je nog meer nodig om je eerste festivaldag goed te beginnen?

Frank Turner aanraders voor Groezrock 2016Less Than Jake (18u25 – Monster Energy Stage): Geloof het of niet, maar deze poppunkers zijn inmiddels even oud als het festival zelf. Verwacht je maar een stevige portie energieke, maar grappige skapunk.

Frank Turner & The Sleeping Souls (20u – Monster Energy Stage): Een superster in de UK die al enkele jaren voet aan wal probeert te zetten op het Europese vasteland. Samen met Brian Fallon wordt Frank Turner wel eens vergeleken met Bruce Springsteen, maar zo ver gaan wij niet. Maak je klaar voor een flinke dosis punky folkrock van topniveau.

Double Veterans (22u05 – Watch Out Stage): Een bass-loos trio dat een thuiswedstrijd mag spelen. Deze Kempische band zal met hun psychedelische garagerock de Watch Out Stage afsluiten op de eerste festivaldag.

No Fun At All (22u45 – Impericon Stage): Deze Zweden brengen ons een streepje melodieuze hardcore. Ze hebben sinds hun befaamde reünie show in 2008 een special band met Groezrock. Hun grootste successen dateren van de jaren 90, maar ze zijn vandaag nog steeds relevant in de scene. Zeker een bezoekje waard!

Zaterdag 30 april

Caliban aanraders voor Groezrock 2016Northlane (13u10 – Impericon Stage): Razend populair in Australië en klaar om de rest van de wereld te veroveren. Harde, moderne metalcore die meteen de hele weide zal wakkerschudden iets na het middaguur. Uitstekend om de tweede dag van Groezrock mee te starten.

Flatcat (14u20 – Monster Energy Stage): Een band uit eigen kweek, maar toch geliefder in Brazilië. De troeven van deze Brugse band zijn een sterke live reputatie en veel humor. Een goede portie punkrock om de middagmaaltijd goed te verteren.

Bad Cop Bad Cop (15u – Watch Out Stage): “Vrouwen en punkrock gaat niet samen”. Wie dat beweert heeft duidelijk deze Californische dames nog niet aan het werk gezien! Het is hun eerste Belgische optreden, dus laten we hen massaal verwelkomen en losgaan op hun catchy punkrock.

Me First & The Gimme Gimmes aanraders voor Groezrock 2016Modern Baseball (16u15 – Back to Basics Stage): Vier jonge, sympathieke Amerikanen die poppunk brengen waar je meteen weg van bent. Een ideaal vieruurtje voor fans van Weezer en Blink-182.

Me First & The Gimme Gimmes (19u30 – Monster Energy Stage): Deze supergroep bestaat uit uit Fat Mike van NOFX, Joey Cape en Dave Raun van LagwagonSpike Slawson van Swingin Utters en Chris Shiflett van de Foo Fighters. Verwacht je dus maar aan een uur vol bekende hits uit alle genre’s in een vet punkrock jasje.

Leuk om te weten: American Socks organiseert akoestische sets op de festivalweide. Op vrijdag zal je hier Frank Turner, Ducking Punches, Not On Tour, Much The Same en Mad Caddies kunnen bewonderen. Zaterdag komen Note To Amy, The Morning Hour, Call It Off, Daylight en Four Year Strong een setje spelen. Als extraatje geven we nog even de plattegrond van het festival mee zodat je niet zou verdwalen.

Plattegrond aanraders voor Groezrock 2016

Groezrock 2016 gaat door op vrijdag 29 en zaterdag 30 april in het Kempense Meerhout. Je kan tot woensdagmiddag 12 uur stipt nog tickets online bestellen via de website! Een combiticket kost €98, camping is €15 extra. Tickets voor vrijdag kosten €65 en voor zaterdag €70.

Groeztime aanraders voor Groezrock 2016