fbpx

Onze 12 aanraders voor Groezrock 2017

Onze 12 aanraders voor Groezrock 2017 met Chino Moreno van DeftonesDe dagen worden steeds langer, de zomer nadert en het Belgisch festivalseizoen staat voor de deur. Groezrock 2017 mag, naar jaarlijkse gewoonte, de spits afbijten. Een weekend volop genieten van scheurende gitaren, de eerste festivalpintjes en een pak zalige bands, waaronder headliners Deftones en Parkway Drive.

Mooi weer kunnen we niet beloven, maar we kunnen wel je festivalmodus uit een winterslaap halen. Een update van de timetable kan je hier terugvinden en dankzij onze festival checklist zal je zeker niets vergeten in je rugzak.

Zaterdag 29 april

Red City Radio (Monster Main Stage – 12:00 > 12:35): Vier stoere kerels met een klein hartje. Rauwe, en toch wat melige, punkrock die ons doet denken aan pakweg The Gaslight Anthem. Ideaal om de 26ste editie van Groezrock op gang te trekken.

The Menzingers aanraders voor Groezrock 2017Cocaine Piss (Watch Out Stage – 13:45 > 14:20): Alsof er een blik punk uit de jaren ’70 is opengetrokken! Afkomstig uit Luik, kort, krachtig en met een hoek af. Een frontvrouw met ballen en een band die veel kabaal maakt. Deze zomer ook te bewonderen op Dour en Pukkelpop, maar eerst op de weide van Groezrock, waar ze meer dan thuishoren.

The Menzingers (Monster Main Stage – 16:40 > 17:25): Een pareltje dat je zeker niet mag missen. Ze staan al voor de derde keer op Groezrock en brengen, zoals gewoonlijk, hun ijzersterke live reputatie mee.

The Bouncing Souls (Monster Main Stage – 19:15 > 20:05): Nog zo’n graag geziene band op Groezrock. Ze hebben al 5 passages op de teller staan en daar komt binnenkort nog eentje bij. They love Groez and Groez loves them!

Stick To Your Guns aanraders voor Groezrock 2017Stick To Your Guns (Back to Basics Stage – 21:40 > 22:40): Ze hebben dit jaar op Paaspop de tent doen ontploffen en dat zal op Groezrock niet anders zijn. Verwacht je maar aan een melodieuze atoombom die een uur lang door de tent zal razen.

Anti-Flag (Back to Basics Stage – 23:25 > 00:45): Anti-corruptie, anti-imperialisme en anti-kapitalisme, een succesformule van ruim 20 jaar. Met de huidige politieke situatie zal de band meer dan genoeg te vertellen hebben en zal de tent meer dan ooit in brand staan (soms letterlijk, nietwaar Pukkelpop?) met een goede portie anarchie.

Zondag 30 april

Brutus aanraders voor Groezrock 2017Young Hearts (Watch Out Stage – 12:35 > 13:10): Fans van Undeclinable Ambuscade en A Wilhelm Scream komen bij deze Belgische punkers zeker aan hun trekken. Een explosieve combinatie van punk en metal, aangevuld met een eigen unieke sound. Genoeg kracht om je wakker te schudden voor die laatste festivaldag.

Brutus (Back to Basics Stage – 14:45 > 15:25): Het Leuvense trio, onder leiding van Stefanie Mannaerts, komt er hun debuutalbum ‘Burst’ voorstellen. Een stevige en explosieve sound die zich heerlijk vertaalt op het podium. Voor fans van Savages en Slayer.

Zebrahead (Monster Main Stage – 15:10 > 15:50): Punkrockers uit Californië, daar kan je altijd op tellen. Wat brengen ze mee naar Groez? Een dozijn aan hits, een geweldige mix van punk, funk en hip hop en een grote portie humor. We voelen nu al dat het een geweldig feest gaat worden.

Ignite aanraders voor Groezrock 2017Ignite (Monster Main Stage – 17:30 > 18:20): Harde punkrockers met een groen hart. Zij brengen niet zomaar een feestje naar Groezrock, het is bovendien politiek en ecologisch verantwoord. Frontman Zoltán “Zoli” Téglás heeft nog een tijdje het voortouw genomen bij Pennywise, maar blaast je nu omver met Ignite!

Undeclinable Ambuscade (Back to Basics Stage – 18:20 > 19:15): Een legendarische naam uit de punkrockscene, straight outta ‘s-Hertogenbosch, Nederland. Ze zijn terug, maar helaas niet voor lang. Jong en oud, ga nu het nog kan, want dit is een kans die je niet mag laten schieten.

Pennywise (Monster Main Stage – 20:20 > 21:40): Hoeven deze jongens nog een introductie? Californische legendes die al 20 jaar lang meedraaien aan de top en live elke keer opnieuw de zaal / tent / weide volledig meekrijgen vanaf de eerste noot.

Leuk om te weten: Vrijdagavond start het feest al met een camping party of op de Secret Pré-Groezrock show. American Socks organiseert opnieuw akoestische sets op de festivalweide en er zullen ook signeersessies zijn. Ten slotte kunnen we nog meegeven dat Brutality Will Prevail de geannuleerde Turning Point zal vervangen.

Groezrock Plattegrond

Groezrock 2017 vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 april in het Kempense Meerhout. De ticketverkoop loopt via de website van het festival en een combiticket heb je al voor €110. Dagtickets zijn te verkrijgen aan €80 of €70 en voor een plekje op de camping betaal je €15.