fbpx

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met RammsteinMet Graspop 2017 voor de deur, staat de jaarlijkse hoogmis van het betere gitaargeweld weer op het programma. Graspop Metal Meeting weet dit jaar opnieuw een unieke en zware affiche voor te leggen en daarmee is Dessel ook dit jaar vier dagen lang dé metalhoofdstad van Europa. Het is nu al uitkijken naar de vuurshow van Rammstein, de les muziekgeschiedenis met Deep Purple en de eeuwig durende afscheidstour van Scorpions. Gelukkig heeft Graspop 2017 zoveel meer te bieden dan enkel grote headliners en dus geven we je graag een overzicht van onze 12 aanraders voor komende editie.

Vrijdag 16 juni

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met NorthlaneEvil Invaders (12:20 – Main Stage 2): We beginnen met ouderwetse trashmetal van eigen bodem. Evil Invaders heeft de laatste jaren een stevige live reputatie uit de grond gestampt. Daarnaast heeft de band al enkele succesvolle tours in Europa en ver daarbuiten achter de rug. Afspraak om 12:20, main stage!

Northlane (17:15 – Jupiler Stage): All the way from down under! Na de annulatie van 2 jaar geleden krijgt Northlane een nieuwe kans op Graspop. Met hun vernieuwde metalcore blazen de getalenteerde heren zeker het dak van de Jupiler Stage.

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met AmenraAmenra (19:25 – Marquee): We mogen deze sludgeband van eigen bodem tot de top van Europa rekenen. Hun concerten zijn een totaalbeleving, waar je wordt meegenomen in hun duistere en mystieke wereld. Tijd om je te laten overdonderen door de donkere genialiteit van Colin H. Van Eeckhout.

The Dillinger Escape Plan (21:55 – Metal Dome): Mathcore van de bovenste plank, maar helaas trekken ze er na 20 jaar de stekker uit. Nog een laatste keer alles kapot spelen? Letterlijk graag! Wij gaan alvast afscheid nemen, jij ook?

Zaterdag 17 juni

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met AvatarAvatar (11:30 – Main Stage 2): Ja… we weten dat het vroeg is, maar hiervoor wil je echt wel op tijd je stinkende tent verlaten. Melodieuze death metal met een flinke dosis theater. Fans van Rammstein, SOAD en Alice Cooper komen hier zeker aan hun trekken.

Svart Crown (13:10 – Marquee): Svart Crown komt je wakker schudden met hun eigenzinnige black en death metal. Niet meteen iets wat je zou verwachten van een band uit het zonnige Nice, maar met hun markante sound veroveren ze stilaan de wereld, net als hun landgenoten Gojira.

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met Five Finger Death PunchGojira (17:50 – Main Stage 1): De Marquee was vorig jaar duidelijk te klein voor deze Franse heren. Wie er vorig jaar bij was, was getuige van een 5 sterren concert. Met als gevolg, een meer dan terechte promotie naar de Main Stage. Ongetwijfeld een nieuw *****-concert.

Five Finger Death Punch (21:10 – Main Stage 2): Momenteel één van de betere live-bands in het genre, maar na het dramatische optreden in 013 Tilburg, is het onzeker of de band nog lang zal doorgaan. Nochtans, hun melodieuze metal slaat aan bij een breed publiek. Wij geven hen toch nog een kans op GMM, als is het maar omdat het wel eens één van hun laatste shows kan worden.

Zondag 18 juni

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met AlestormThe Charm The Fury (12:20 – Main Stage 2): De band was één van de lichtpuntjes van Pinkpop 2017 en ook op Graspop kan de Nederlandse band voor een aangename verrassing zorgen. In 2015 staken ze de Jupiler Stage in vuur en vlam; zondag is het de beurt aan de Main Stage. Iets voor fans van Slipknot en Pantera.

Alestorm (14:05 – Main Stage 2): Tijd om even stil te staan bij een pertinente levensvraag: “Why is the rum always gone?” De piraten van Alestorm veroverden onlangs nog de hele weide van het Britse Download festival en ook België staat op hun schatkaart. Dessel, maak je klaar voor een echt piraten-feest. Arrrrr!

Onze 12 aanraders voor Graspop 2017 met AirbourneAirbourne (15:00 – Main Stage 1): Eigenlijk hoeven deze Australiërs geen introductie meer. Ook tijdens hun derde passage op Graspop zal u meebrullen, rocken en zullen er ongetwijfeld weer enkele bierblikjes sneuvelen op het podium.

Steel Panther (17:00 – Main Stage 1): Mothers, lock up your daughters! Maak je klaar voor glamrock van de jaren ’80, een bende geile bavianen, flashende fans, spandex, spandex, spandex en 100% entertainment! Ongetwijfeld één van de vetste feestjes van Graspop 2017!

Met deze aanraders kan je beginnen met je ideaal Graspop 2017 parcours uit te stippelen! Raadpleeg hier nog eens de timetables. Wie afzakt naar de camping checkt best even of alles in de rugzak zit via onze handige festival checklist, zo zie je niets over het hoofd.

Graspop Metal Meeting 2017 vindt komend weekend plaats van donderdagavond 15 tot zondagnacht 18 juni. De laatste tickets zijn nog beschikbaar via Ticketmaster.

Graspop 2017 Tickets