fbpx

Nu al uitkijken naar Rock Werchter 2015

Rock Werchter 2015 Dit jaar vierden we de 40ste editie van Rock Werchter en dat verdiend natuurlijk een mooie pagina in de geschiedenisboeken. Rock Werchter is de Tour de France van de festivals en won al 5 keer de prijs voor ‘Best festival’. Rock Werchter 2015 gaat voor nummer zes, want deze editie pakte alweer uit met een lijst headliners op WK niveau! Metallica, Placebo, Damon Albarn, Robert Plant, Arctic Monkeys, Eels, Pearl Jam, The Black Keys, Pixies, Kings Of Leon, Franz Ferdinand, … Doe er dan nog wat opkomend talent bij, laat er 352.000 bezoekers op los. En dan heb je het grootste festival van de lage landen.

Rock Werchter 2015

Er zijn natuurlijk al veel festivalgangers die meteen al denken aan de volgende editie. Blokkeer alvast donderdag 25 juni t.e.m. zondag 28 juni 2015 in je agenda met een grote #RW15. Wij denken al even vooruit en doen enkele gokjes naar de volgende headliners voor Rock Werchter 2015. We mogen die meteen ook opschrijven voor de komende editie van Pinkpop.

Headliners

museMuse: Staat stipt op onze nummer 1. De band werkt aan een nieuw album dat in 2015 zou moeten verschijnen. Ze werden ook getipt voor de editie van 2014 maar tevergeefs. Wij duimen alvast voor deze topper. Want de eerste editie van Der Ring Grüne Hölle Rock schatte ze alvast naar waarde. En ze werden gebombardeerd tot grote headliner.

David Bowie: Wordt dit misschien dé verrassing voor Rock Werchter 2015? Het is stil rond David Bowie, maar met nieuw materiaal in aantocht vergroot plots de kans op een tour.

Foo Fighters: 1996, 2005 en dan 2014 dachten we met zen allen. Als we de geruchten mogen geloven waren ze er ook mee bezig. Maar weer was het een ‘No’ voor Rock Werchter. Het nieuwe album is er bijna en dus een nieuwe kans om Dave Grohl en de zijnen te bewonderen op de weide van Herman Schuermans. Rock Am Ring en Rock Im Park zijn alvast bevestigd.

AC/DC: Natuurlijk mogen deze heren niet ontbreken. De band is tevens een kanshebber voor Graspop of een apart concert. Maar ook Herman Schuermans en de zijnen willen deze iconische rockband maar al te graag binnenhalen.

Coldplay: De band rond Chris Martin bracht dit jaar een nieuw album uit. Maar een Europese festivaltour zat er niet in. Dan maar op Rock Werchter 2015 Chris?

Sub-Headliners

acl-fest-qotsa-620x356Queens Of The Stone Age: In 2010 stonden ze op Pukkelpop om later in 2011 te schitteren op Rock Werchter. Ze staan dit jaar op Pukkelpop, dus lijkt 2015 een mooi jaar om QOTSA opnieuw in Werchter te verwelkomen. Het laatste album leent er zich ook toe om een mooie plaats op de affiche te krijgen. En alsof dat nog niet genoeg is, er is nog een nieuw album op komst.

Blink-182: Vers van de pers, ook zij brengen een nieuw album uit. Als 2 honden vechten om een been dan gaan de Lokerse Feesten ermee heen. In 2015 een nieuwe kans dat ze een hoge plaats aankunnen op de affiche van Rock Werchter.

Arcade Fire: Maandenlang weren ze getipt als headliner voor RW14, maar verder dan Pinkpop en het Sportpaleis kwam het niet. Een performance om u tegen te zeggen! Ze zijn rijp geworden om ons aan de Main Stage te doen wegdromen wanneer de zon onder gaat.

the_nationalThe Killers: Het is genoeg geweest! Het is op dit moment al meer dan 5 jaar geleden dus het mag wel nog eens zover zijn. Geniet dit jaar maar van een rustig programma Brandon, maar volgend jaar geen excuses meer.

The National: Zowel in 2008, 2011 als 2013 bezorgden ze iedereen een onvergetelijk optreden op Rock Werchter. Dit jaar te bewonderen op Pukkelpop als headliner. Het plaatje klopt alvast perfect. Stelde deze band ooit al teleur op Rock Werchter? Nee, inderdaad!

En wie Rock Werchter zegt, die denkt uiteraard meteen ook aan Editors en Kings Of Leon. Het is van 2005 geleden dat 1 van beide niet op Rock Werchter stond. Het staat nu 6-5 in het voordeel van Kings Of Leon. Wat brengt 2015?

Major Festivals

De Duitse festivals Rock Am Ring & Rock Im Park en Der Ring Grune Holle Rock. Hebben al een hele reeks namen op hun affiche geplakt. Tijd om een overzicht bij te houden. We beginnen eerst met de nog niet genoemde headliners. Die Toten Hosen, Slipknot en KISS. Verder staan er op de affiches Faith No More. Incubus. Judas Priest. Rise Against. Limp Bizkit. In Flames. Papa Roach. Motörhead. Anti-Flag. Asking Alexandria. Kraftklub. Beatsteaks. Parkway Drive. Trailerpark. Frank Turner & The Sleeping Souls. A Day To Remember. Bastille. Body Count ft Ice-T. Eagles Of Death Metal. Enter Shikari. Fritz Kalkbrenner. Godsmack. Hollywood Undead. Marilyn Manson. Slash. Myles Kennedy. The Conspirators. Turbonegro. The Darkness. Any Given Days. Arcane Roots. Emmure. Exodus. Hang The Bastard. Kissin’ Dynamite. Orchid. The Picturebooks en Poets Of The Fall.

Tenacious D. Pennywise. The Kooks. Iron Maiden. Guns N’ Roses. Lenny Kravitz. Mötley Crüe. The Offspring. Alt-J. Tiga. Weezer. Paramore. Elbow. Kendrick Lamar. Kasabian. Azealia Banks. Bob Dylan. The Cure. Fun. Garbage. Morrissey. Pharrel Williams. Kanye West. Knife Party. Lil Wayne en The Wombats zijn ook grote kanshebbers om volgend jaar op de Europese festivalplanken te zien. Een groot deel van deze groepen brengen tussen nu en de volgende festivalzomer een nieuw album uit. Of we ze meteen of de affiche mogen plakken? Nee, maar we mogen rekening houden dat ze volgend jaar een festival passeren.