fbpx

Hier zijn ze dan, de kanshebbers voor Graspop 2018

Het is nog maanden wachten op de harde gitaren van Graspop Metal Meeting 2018. Om je wat op te beuren kijken we al even vooruit en laten je wegdromen bij al deze mogelijke headliners en topbands, die kans maken op een plekje op de affiche van Graspop 2018:

Slipknot - Graspop 2018

Ozzy Osbourne & Zakk Wylde: Black Sabbath is niet meer, maar Ozzy blijft doorgaan! Samen met Zakk Wylde heeft hij al een zomertour achter de rug en leggen ze de laatste hand aan hun nieuw album. Tot op Graspop 2018, Ozzy! (bevestigd)

Slipknot: 2017 werd een rustig jaar voor de band. Gelukkig bleven ze niet bij de pakken zitten en begonnen ze al te schrijven aan een nieuw album, dat we in 2018 mogen verwelkomen. Een zomertour lijkt dan ook het meest logische gevolg, zeker als je weet dat het graag geziene gasten zijn in Dessel. Op naar passage nummer 7?

Avenged Sevenfold - Graspop 2018Avenged Sevenfold: De vijver der ‘grote’ metalnamen dunt beetje bij beetje uit. Tijd voor een nieuwe generatie bands om de taak als headliner op zich te nemen… en dan denken we meteen aan Avenged Sevenfold. Zoals voorspeld zal ook Avenged Sevenfold afzakken naar Graspop 2018.  

Judas Priest: De Britse heavymetalband staat begin augustus op het Duitse Wacken Open Air. Kortom, ze touren volgende zomer en de kans is groot dat een Belgisch festival ze weet te strikken. Graspop, Alcatraz of de Lokerse Feesten? Het is dus GMM18 geworden! 

Iron Maiden: Geloof het of niet, ook in 2018 zal Iron Maiden weer touren! De band stond in het verleden al 8 keer op Graspop, waarvan hun laatste passage dateert van 2016. De publiekslievelingen keren ook in 2018 terug naar Dessel!

Aerosmith: De AeroVederci Tour staat even ‘on hold’ omdat Steven Tyler kampt met gezondheidsproblemen. Niet getreurd, want hierdoor gaat de band de tour in 2018 afwerken en zelfs nog uitbreiden met extra data. In 2017 lieten ze Graspop links liggen, maar in 2018 zingen we misschien wel massaal ‘Walk This Way’ in Dessel.

Nightwish: 2018 belooft een lang jaar te worden voor de band. Dankzij hun ‘Decades World Tour’ staat hun concertagenda volgend jaar propvol en hebben ze al een plekje weten te bemachtigen op het hoofdpodium van Fortarock 2018.

Een andere haalbare kaart voor Graspop 2018, maar ook voor vele andere festivals, is Guns’N’Roses (bevestigd). Zij veroverden vorig jaar nog de weide van Werchter en gaan ook in 2018 verder touren. Ook de onuitputtelijke Denen van Volbeat zien we in 2018 terug met een nieuwe plaat. Tot slot is er nog de supergroep Prophets of Rage, die schitterde op Rock Werchter en net een stevig album heeft afgewerkt.

Hard, harder, hardst

Korn - Graspop 2018Ja, het kan nog harder gaan! We schakelen meteen een versnelling hoger en gaan op zoek naar mooie namen die niet misstaan op de poster van GMM18.

Er zijn nog een pak kleppers die lopen te pronken met een nieuw album (in aantocht) of al enkele Europese data rond Graspop 2018 in hun festivalagenda hebben staan. We denken dan meteen aan Bullet For My Valentine, Korn, Marilyn Manson, Papa Roach, Epica, Sepultura, Cradle of Filth, Body Count, Stone Sour, A Perfect Circle en My Dying Bride.

Dimmu Borgir - Graspop 2018Andere mooie namen die zeker niet mogen ontbreken in ons bovenstaande lijstje zijn Dimmu Borgir, Arch Enemy, Kreator, Satyricon, Trivium, Death Angel, Dragonforce, Accept, Avatar, Eluveitie, Annihilator, Paradise Lost, Eluveitie, MeshuggahNervosa, Exodus, Destruction, Testament, Hollywood Undead, Korpiklaani, Dio Returns, Black Stone Cherry, Kataklysm en Dool.

W.A.S.P., die in 2017 nog annuleerden, maken opnieuw kans op een plekje op de poster, net als Doro, Vince Neil, Children Of Bodom en Amaranthe, die bevestigd zijn voor Wacken.

Op Graspop zijn ze niet vies van een dikke streep punk, hardcore of metalcore. Nu er in 2018 geen outdoor editie van Groezrock te beleven valt, bestaat de kans dat deze bands afzakken naar Graspop: Rise Against, NOFX, Bad Religion, Pennywise, Parkway Drive, Hatebreed, Stick To Your Guns, Caliban, Goldfinger, Jimmy Eat World, Good Charlotte, Enter Shikari, Asking AlexandriaWe Came As Romans, Anti-Flag, The Menzingers, Being As An Ocean, Sleeping With Sirens, Thy Art Is Murder, Bury Tomorrow en Neck Deep

Het Belgisch legioen

Diablo Blvd - Graspop 2018We vergeten natuurlijk onze Belgische talenten en vaste waarden niet zoals Diablo Blvd, Fleddy Melculy, Steak Number Eight, Amenra, Evil Invaders, Toxic Shock, Your Highness, Carnation, Dead End Path, Carrion, KomaH, Predatoria, Fields of Troy, Hell City, Fractured Insanity en Brutus. Al deze namen hebben of zijn bezig aan nieuw werk dat ze ons graag willen voorstellen. Wel, geen beter moment dan op Graspop 2018!

Graspop 2018 vindt plaats van 22 tot en met 24 juni in Dessel. De eerste officiële namen en ticketinfo volgen snel!