fbpx

Graspop 2019: de 7 mogelijke headliners

Graspop 2019: de 7 mogelijke headlinersHaal die luchtgitaar boven en begin al maar te oefenen… het aftellen naar Graspop 2019 is stiekem begonnen! De organisatie geniet nog wat na van hun uitverkochte XL-editie, maar wij kijken liever al even vooruit, meer specifiek naar 21, 22 en 23 juni 2019.

Metallica en Rammstein moeten we al zeker niet verwachten. De Amerikanen staan een weekje voor Graspop 2019 in het Koning Boudewijnstadion en de Duitse metalmachine is waarschijnlijk hetzelfde van plan en lijkt voor een stadion-tour te kiezen. Tijd om te kijken welke headliners wél een plek op de GMM-affiche kunnen verzilveren.

Slayer

We beginnen meteen met dé grootste kanshebber! De oorspronkelijke Farewell Tour van Slayer hield geen halt op Belgische bodem, maar gelukkig breien ze er nog een vervolg aan. De band is al aangekondigd voor het Franse Hellfest en dus lijkt ook Graspop in blijde verwachting. Een laatste en tiende keer op de woelige weide van Dessel?

Slipknot

Frontman Corey Taylor concentreerde zich afgelopen kalenderjaar op Stone Sour, maar gelukkig verloor hij Slipknot nooit uit het oog. De band werkte aan een nieuw album, dat we in 2019 mogen verwachten. Een zevende passage op Graspop lijkt er dus aan te komen!

Manowar 

1999! Het jaar waarin Manowar voor het laatste op Graspop stond. Na 20 jaar lijkt het er op dat de New Yorkse metalband terugkeert, want ze staan – tijdens Graspop  – op het Franse Hellfest. Voor deze langverwachte terugkeer gooien we met plezier de geluidsnormen een keer overboord.

Def Leppard

Ook Def Leppard staat hoog op de geruchtenlijst van Graspop 2019. De Britse rockers schuimen volgende zomer de Europese festivals af en houden zo halt op het Spaanse Rock Fest Barcelona, dat 2 weken na Graspop zal plaatsvinden. Tot in Dessel jongens?

Amon Amarth

De band is klaar voor een nieuwe veroveringstocht doorheen Europa. In 2016 bewezen ze al dat ze klaar zijn voor het grote headliner-werk en in 2019 zouden ze wel eens die kans krijgen van de GMM-organisatie. Met hun vinkingmetal – inclusief boot – zijn ze graag geziene gasten in Dessel.

Five Finger Death Punch

De populariteit van 5FDP blijft maar stijgen en met hun recentste plaat “And Justice for None” gaat de band opnieuw op tournee. Dit najaar staan er een reeks Amerikaanse zaalshows op het programma, maar in 2019 lijkt Europa aan de beurt. Nu de drankduivel niets meer in de weg legt, lijkt de band – en vooral Ivan Moody – klaar voor een terugkeer op Graspop.

Sabaton

Wacken en Bloodstock verwelkomen in 2019 Sabaton. Daarbovenop bevestigde de band zichzelf al voor nog meer festivals begin augustus, waardoor ze niet alleen kanshebbers zijn voor Graspop, maar ook voor de metaldag van de Lokerse Feesten en Alcatraz Metal Festival. Hoe dan ook, de kans dat we Sabaton op een Belgisch festival zien is bijzonder groot!

Onze grootste joker gaat naar KISS. De band kondigde een afscheidstournee aan die maar liefst 3 jaar zal duren. We verwachten dus een indrukwekkende reeks zaalshows én festivalshows. Graspop zal zeker niet ontbreken in hun agenda, maar wordt het 2019, 2020 of 2021?

En wat met System of a Down? De band liet in 2017 Graspop links liggen en koos voor de weide van Rock Werchter. Eind 2018 tourt de band opnieuw in Amerika en als we de geruchten mogen geloven zou die tour in 2019 uitgebreid worden richting Europa. Een nieuwe kans voor Graspop 2019 of krijgen we een zaalshow in de plaats?

Wie zijn de andere outsiders dan? Wel, Prophets of Rage komt binnenkort met een tweede album en daar hangt ongetwijfeld weer een razende tournee aan vast. Ook Tenacious D presenteert weldra een nieuwe plaat en een Europese tour lijkt een logisch gevolg. Slash & Myles Kennedy staan in februari in ons land in het Koninklijk Circus, maar we zouden er niet van verschieten moest de gitaarvirtuoos ook later deze zomer nog eens afzakken richting een Belgisch festival, en dan denken we meteen aan Alcatraz of de Lokerse Feesten. Kortom, stuk voor stuk goed voor een sub-headliner plek op de affiche.

Natuurlijk zijn er nog andere stevige kleppers met tourplannen voor 2019. Graspop zou wel eens een uitnodiging kunnen sturen naar bands als Airbourne, Bring Me The Horizon, Cannibal Corpse, Children Of Bodom , Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Dee Snider, Dragonforce, Dropkick Murphys, Epica, Korpiklaani, Life Of Agony, Mass Hysteria, Opeth, Ross The Boss, Trivium, Testament, While She Sleeps en Within Temptation. Van zodra de eerste officiële namen binnen zijn, lees je dat hier. Stay tuned! Tickets zijn binnenkort beschikbaar via Ticketmaster.

Graspop 2019 tickets