fbpx

Geslaagd verjaardagsfeest voor Suikerrock 2016

Suikerrock vierde dit jaar haar 30ste verjaardag en mocht acts als Deep Purple, dEUS, Balthazar, Zornik, Tourist LeMC, Marco Borsato en Stan Van Samang ontvangen op de Grote Markt. David Gilmour was de extra kers op de Tiense suikertaart die het feest helemaal compleet maakte.

© Jokko
© Jokko

Zaterdag kon het stadsfestival rekenen op mooi weer en een talrijke opkomst. De 10.000 aanwezigen konden genieten van een uitgebreid aanbod aan foodtrucks, op en naast het festivalterrein. Tussen de foodtrucks vonden we de Acoustic Stage terug, waar jong talent een podium kreeg. Even verderop kon iedereen de benen losgooien aan de DJ Stage. Zo was er voor elk wat wils op hét familiefestival bij uitstek.

Tussen het nostalgisch optreden van Deep Purple (vrijdag) en de ambiance van Marco Borsato (zondag) konden we zaterdag een hele dag lang genieten van Belgische kwaliteit op de Main Stage. Noémie Wolfs mocht de spits afbijten en bewees meteen dat ze het ook kan zonder Hooverphonic.

Daarna was het de beurt aan Billie. We kennen haar als de stem in het Netsky-nummer We can only live today. Netsky nam haar mee op tour, maar vandaag mocht ze het helemaal alleen bewijzen. Met haar elektronische popsongs kon ze vrijwel iedereen overtuigen. Ze heeft duidelijk nog meer in haar mars!

© Jokko
© Jokko

Alice On The Roof (***): Na een succesvolle passage op Rock Werchter eerder deze zomer kon de Waalse ook de Grote Markt van Tienen volledig inpakken met haar dromerige popmuziek. De verlegen en charmante Alice Dutoit kon met haar fragiel stemgeluid de aandacht behouden van het publiek en hen meenemen in haar droomwereld. De handjes gingen vlot de lucht in bij hits als Easy Come Easy Go, Mystery Light en de Oscar & The Wolf-cover Princess. 

Tourist LeMC (***): De sympathieke Antwerpenaar zakte met een boodschap van liefde af naar Suikerrock. Omringd door uitstekende muziekanten bracht Tourist LeMC een mix van hits, kleinkunst, reggae en folk.

De suikerklontjes genoten een heel optreden lang van nummers die gekleurd werden door lekkere baslijnen, saxofoon en mooie streepjes gitaar. ‘Den Tourist’ bracht naast zijn hits ook een geslaagde cover van Boudewijn De Groots Meneer De President.

© Suikerrock Digital Crew
© Suikerrock Digital Crew

Balthazar (****): Het begon allemaal wat onheilspellend. Na een mooie zomerdag doken de regenwolken op en Balthazar begon 20 minuten later dan voorzien aan hun set door een technisch defect. Maar dat kon allemaal niet deren wanneer het vijftal op het podium klom en de set begon met Nightclub. Vanaf de eerste noten wisten we dat ook dit optreden niet ging teleurstellen; het werd een strakke en zuivere set. Alle hits passeerden de revue en ook de dansmoves van Jinte Deprez blijven ons nog steeds bekoren. Kan dEUS dit nog overtreffen?

dEUS (****): Ja is het antwoord. Tom Barman had er duidelijk zin in. dEUS begon strak en vroeg in de set kregen we al een eerste hoogtepuntje met een catchy versie van The Architect.

God sprak vervolgens tot ‘Sugar Rock’, bedankte jong, oud en middel-oud voor de steun en zette Instant Street in. De 10.000 aanwezigen zagen dat het goed zat en kregen als toetje een energieke Roses en extra lange versie van Suds & Soda te horen. De Grote Markt ging uit haar dak en de massa kon met een tevreden gevoel naar huis.