fbpx

Geen Werchter Boutique in 2014

Geen Werchter Boutique in 2014Deze keer is het helaas geen 1 april grap. Ondanks de boodschap dat ze ons willen terugzien in 2014, komt er dit jaar geen editie van Werchter Boutique. Het avondfestival dat georganiseerd wordt door Live Nation geeft uiteg waarom het festival in 2014 niet zal plaatsvinden. Dit komt omdat de geplande (grote internationale) headliner niet op tournee gaat.

Om welke band het dan zou gaan, wil de organisatie niet kwijt. Ook in 2011 sloeg het festival al eens een jaar over. De organisatie ontkent wel dat het voortbestaan van het festival bedreigd is en zal in 2015 een grote comeback maken.

“Werchter Boutique will not be taking place in 2014. The festival, revolving around one big, world class act, is taking a year off. The big headliner we had in mind for a booking, decided not to hit the road. Also back in 2011, Werchter Boutique did not take place. We hope to see you all again at the next edition!”

Rock WerchterVolgens de gemeente Rotselaar klinkt er een andere reden over het waarom het festival dit jaar niet doorgaat. Er is sinds 2006 een afspraak tussen de organisatie en de gemeente waarin staat dat behalve Rock Werchter er per jaar maar twee extra evenementen op het domein mogen plaatsvinden. In 2013 gingen er drie concerten door op het festivalterrein: Werchter Boutique, TW Classic en Roger Waters: The Wall Live.

Om met een positieve noot af te sluiten kunnen we melden, via Jive Music Service, dat er een Pinkpop Classic 2014 komt. Jive Music Service verzorgt, in samenwerking met Buro Pinkpop, de programmering voor het festival. Ze hebben laten weten dat het evenement zal doorgaan op 23 augustus. Maar alleen als zij genoeg beschikbare artiesten voor deze dag kunnen vinden.