fbpx

Festivalverslag Dour 2019: dag #3

Met namen als Rae Sremmurd, VALD en IAMDDB leek het een veelbelovende dag 3 op Dour 2019 te worden. En dat was het ook, dankzij de vele Belgische artiesten die overdag wisten te overtuigen. De eerste in dat rijtje was Martha Da’ro (****). In de Labo werden we voorzien van een sterke zangers, enkele lenige danseressen en een sterke set. Ook haar nieuwe single ‘Sugar Man’ werd enthousiast onthaald. De zangeres stond niet lang geprogrammeerd, maar wist wel in korte tijd een hele tent te overtuigen. Chapeau!

Het eerste feestje van dag drie mag op naam van Charlotte Adigéry (****). Na haar succesvolle passage op Best Kept Secret was nu ook Dour aan de beurt om de Belgische schone – die we leerden kennen via WWWater – met open armen te ontvangen. Met haar nieuwe plaat onder de arm, kregen we ook enkele nieuwe en veelbelovende nummers te horen. Een feest werd het zeker, want onze dansschoen zijn op dit vroege uur al versleten.

De Jamaicaanse Koffee (****) mocht haar ding komen doen in La Salle Polyvalente, die in het teken stond van dance en reggae. Het is al de derde vrouw die een sterke show neerzette en ons vanaf de eerste minuut wist te overtuigen. Hoogtepunt van de set was ongetwijfeld haar megahit ‘Rapture’, maar ook andere nummers werden enthousiast onthaald. De zangeres is goed omringd door haar live band en groeide naarmate de show vorderde. Net zoals bij alle goede optredens, vloog ook dit (te) snel voorbij. Hopelijk tot snel Koffee!

Festivalverslag Dour 2019: dag #3 met Rae Sremmurd

Op naar poulain van de organisatie en het publiek: Vald (*****). De Franse rapper kreeg een warm welkom, alsof hij eindelijk terug thuis is na een lange reis. Maar die reis moest nog beginnen, want Vald nam ons meteen mee naar enkele nummers uit z’n meest recente plaat ‘NQNT33’. Rustige en ingetogen momenten worden afgewisseld met stevige beats en een energieke Vald. De wei een laatste keer doen ontploffen deed hij met zijn hit ‘Désaccordé’. Merci Vald, le Roi de Dour.

Wie nog de nood voelde om zijn dansbenen los te gooien, kon dat bij de Britse IAMDDB (****). In een goedgevulde Boombox, vol bezwete lijven, kregen we het beste war urban jazz te bieden heeft. Ze genoot zichtbaar van het warm onthaal en wou dan ook samen met alle aanwezigen iets lekker roken, maar helaas “can’t smoke on stage”. Nummers als ‘Pause’ en ‘Shade’ lieten de tent ontploffen en de zware beats zinderen nog steeds na. Na een klein uurtje springen en dansen was het tijd om ons naar de headliner va dag drie te begeven.

Was het nu in Dour of Brussel? De heren van Rae Sremmurd (*) wisten het duidelijk even niet, maar gelukkig zijn ze zonder kleerscheuren terechtgekomen op het podium van The last Arena. Net als bij Cypress Hill, kregen ook Slim Jxmmi en Swae te maken met enkele technische problemen tijdens het begin van de set. Het geluid viel tot twee maal toe uit, waardoor beide rappers duidelijk geïrriteerd waren.

Het zorgde ervoor dat het tempo uit de set gehaald werd en het even duurde voor iedereen opnieuw in de juiste flow zat. Dat was duidelijk toen Swae in alle verwarring vroeg aan het publiek “What’s up WOO HAH?”, het festival waar ze pas een dag later zouden optreden.

De twee moesten duidelijk iets verzinnen om het publiek naar hun hand te zetten, dus besloot Slim Jxmmi in het publiek te duiken. Een geslaagde zet, want vanaf dan kwam het publiek wat losser. Bij momenten stonden de twee rappers maar wat onnozel te doen op het podium en werd er nauwelijks gerapt. Dan maar allemaal even ‘Free A$AP’ scanderen om de aandacht van het middelmatige optreden af te leiden. Afsluiten deden we – eindelijk! – met ‘Powerglide’ en twee grote moshpits. Aan enthousiasme bij beide heren geen gebrek, maar die was een headliner-onwaardige show.