CircaWaves-1danpayneDan meteen over naar een ander machtig momentje tijdens Best Kept Secret 2015: Chet Faker die ons even terug de tijd instuurt met ‘No Diggity’. De Australiër hield het publiek tot de laatste noot geboeid en beloonde hen met zijn hit ‘Talk is Cheap’ als afsluiter. Een aanrader voor wie naar Rock Werchter trekt binnenkort! Tot dan Chet!

Op naar de man die we met gele fluostift hadden aangeduid in ons festivalprogramma: De Zweedse singer-songwriter Tallest Man on Earth mocht op Stage TWO zijn ding doen. Een intiem concert dat nooit echt kon voldoen aan onze (misschien te) grote verwachtingen. Daar zat misschien ook het geluid voor iets tussen, want de akoestiek in deze tent was niet denderend.

4459972_libertines-5Tijd voor dé headliner van dag 1: The Libertines! De set ging van start en net als in Vorst Nationaal was het een moeilijk begin voor de heren. Maar de aanhouder wint? Pete Doherty lijkt weer stilletjes boven water te komen, hij kende slechtere tijden. Van zijn rommelige passage op Werchter is nauwelijks iets te bespeuren. Pete en Carl zongen gebroederlijk samen en het lijkt dat The Libertines weer helemaal terug van weggeweest zijn. Pete wou duidelijk enkele nieuws songs op het publiek loslaten maar twijfelde of de rest van de band hier al klaar voor was. Maar dan toch kwam er nieuw materiaal onze richting uit! ‘What a Waster’, en dan hebben we het over het nummer, niet het optreden.

Het moment: Pete Doherty die vier gitaren richting roadie smijt en die laatste kan er maar liefst drie vangen. Een goed gemiddelde!