fbpx

Dit was Rock Werchter 2017

Het weer was misschien niet altijd even schitterend, maar gelukkig maakten de sterke dagprogramma’s veel goed op deze jongste editie van Rock Werchter. Dagelijks genoten 88.000 festivalgangers 4 dagen lang van 76 optredens op 3 verschillende podia, maar deze 2 headliners staken er voor ons met kop en schouders bovenuit.

De gedroomde afsluiter van deze editie, Foo Fighters, was voor ons en 99% van alle andere festivalgangers, de kers op de taart. Dave Grohl rockte stevig op beide benen en bracht een overvolle wei in vervoering. Hetzelfde kan gezegd worden over de wervelende System of a Down storm.

Tamino! Daar moeten we het eens dringend over hebben. Het jong Belgisch talent verschoot zich rot toen hij zag dat The Barn om 13u30 al stampvol zat. Om iedereen te bedanken gaf hij dan maar een betoverend concert, dat afgesloten werd door het luidste applaus ooit gegeven in The Barn.

Energie! Het sleutelwoord om de optredens van System of a Down, Royal Blood, Milky Chance, Crystal Fighters en Vuurwerk te beschrijven. Zweten, dansen, moshen, juichen, klappen! Deze artiesten bezorgden ons een onvergetelijke festivalervaring.

Tot slot rest ons nog een eervolle vermelding voor de overige acts die ons konden bekoren met hun sterke performance: Lorde, Declan McKenna, Prophets of Rage, J. Bernardt, Thurston Moore Group, Benjamin Clementine, Dropkick Murphys en The Lumineers.

Wat hebben we nog onthouden van #RW17? 

  • We zagen nog nooit zoveel interactie met het publiek van frontman Caleb tijdens het concert van Kings of Leon.
  • Vuistjes, vuistjes en nog eens vuistjes tijdens de woeste veroveringstocht van Prophets of Rage.
  • De stoommachine van Arcade Fire draaide overuren.
  • Waar was u tijdens James Blake?
  • Future Islands swingde zo hard dat de broek van frontman Samuel T. Herring scheurde.
  • De magie van Alt-J ging helaas compleet verloren op de grote Main Stage.
  • Het ‘brave’ optreden van Linkin Park zullen we niet erg lang onthouden.

Rock Werchter, bedankt voor deze prachtige editie. Absoluut eentje om in te kaderen! Aan alle aanwezige festivalgangers, bedankt om er nog meer dan ooit een geweldig feest van te maken! Tot volgend jaar, op 5, 6, 7 en 8 juli 2018!