fbpx

Dit was Pukkelpop 2017

Dit was Pukkelpop 2017 - The xxPukkelpop 2017 mocht zo’n 243.000 festivalgangers ontvangen, die genoten van 224 uren topmuziek! Een verrassende editie op klimatologisch én muzikaal vlak. De affiche telde zo’n 221 artiesten, waarvan 53 bands van eigen kweek.

We zagen enkele headliners in grote doen! Romy van The XX vierde haar verjaardag in stijl en leverde een klasse prestatie af op het hoofdpodium van Pukkelpop. Net als Mumford and Sons, die met een perfect gebalanceerde set naar Kiewit trokken. Oud, recenter en gloednieuw materiaal dat iedereen kon bekoren. Het werd één grote sing-along.

Dit was Pukkelpop 2017 - EditorsBastille was verrassend genoeg dé headliner die het meeste volk naar de Main Stage trok. Ja, verrassend, want Bastille bracht op Pukkelpop bijna een herhaling van hun vorige passage in 2015. Nochtans, aan hits geen gebrek, maar de sfeer die er heerste in de eerste rijen, bereikte nooit de achterste regionen.

En ja hoor, ook dit jaar was Editors opnieuw in België. In hun set waren het vooral de oudere nummers die de menigte konden bekoren. Enkele van hun meer recentere songs zijn nu eenmaal niet sterk genoeg en daarnaast werden sommige oude hits niet opgenomen in de setlist. Wie Editors al vaker aan het werk zag, kon dus besluiten dat dit toch niet hun allerbeste beurt was.

Dit was Pukkelpop 2017 - Dance HallAndere optredens die ons – en vele andere festivalgangers –  zeker konden bekoren, kwamen van Interpol, Elbow, Moderat, PJ Harvey, Girls In Hawaï, Rise Against en The Van Jets. Een speciale vermelding voor de hilarische show van De Ideale Wereld, de nostalgische punkrock van Billy Talent en de verhitte dj-set van Marshmello – voor ons dé ideale afsluiter van Pukkelpop 2017.

De geweldige prestatie en zoete muziek van London Grammer en Bear’s Den had beter tot z’n recht gekomen in een tent. Spijtig, want de warmte en gezelligheid ging een beetje verloren op die grote Main Stage.

Donnie, Migos, 2manydj’s, Solange, Oh Wonder, Anna of the North en Pvris vielen wat minder in de smaak… of misschien lagen onze verwachtingen iets te hoog. Wat we verder zeker onthouden van deze editie:

  • Donnie is de Nederlandse versie van onze callboy Jay Vleugels.
  • Opnieuw een overvolle (en muisstille) tent voor Tamino. Chapeau!
  • Interpol was hoe we Interpol graag hebben: donker, strak en in maatpak.
  • De hype rond The Amazons is terecht!
  • Er liepen ook mensen rond zonder een Quechua-jas! Echt waar!
  • Watsky, een naam om te onthouden (of te googelen)!
  • Gelukkig vonden heel wat mensen de weg naar de catchy elektropop van Lemaitre.
  • Ook deze keer zorgde Vuurwerk voor vuurwerk.
  • Waar was u tijdens het optreden van Solange?
Pukkelpop 2018 zal plaatsvinden van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 augustus! Save the date!