fbpx

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017

Combitickets Rock WerchterRock Werchter 2017 staat voor de deur; één van de hoogtepunten van de Belgische festivalzomer. Dit jaar blies de organisatie ons omver door tal van top bands te boeken als Foo Fighters, Radiohead, Linkin Park, System of a Down, Alt-J, Arcade Fire en Kings of Leon. Gelukkig is RW17 meer dan alleen top bands op de Main Stage. Hier zijn onze aanraders voor Rock Werchter 2017!

Donderdag 29 juni

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Lorde

Declan McKenna (13:40 – KluB C): Engeland’s nieuwe golden boy, die met Isombard en Brazil twee hits te pakken heeft. Een lekkere portie indiepop om je eerste festivaldag mee te beginnen is nooit een slecht idee. 

Prophets of Rage (16:45 – Main Stage): De supergroep met leden van Cypress Hill, Rage Against The Machine en Public Enemy was enkele weken geleden nog  één van de hoogtepunten van Pinkpop 2017. Kunnen ze ook op Rock Werchter het publiek volledig meenemen in hun revolutie? 

Lorde (19:35 – The Barn): Met een nieuwe, donkere, poppy plaat onder de arm zakt Lorde af naar de heilige festivalweide. Eerder dit jaar zette ze nog een topshow neer op Coachella en dus verwachten we ook in The Barn een knalprestatie!

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Arcade FireArcade Fire (20:50 – Main Stage): Kiezen is altijd een beetje verliezen… sorry Chainsmokers, maar wij gaan voor een Canadees feestje donderdagavond! Arcade Fire betoverde onlangs nog 25.000 man op Best Kept Secret en zal ook op Werchter in topvorm zijn. Ready to Start?!

Mura Masa (23:00 – KluB C): We duiken de nacht in met Mura Masa. Het kleine genie mag ons opnieuw verblijden met zijn kleurrijke beats. Vorig jaar was hij al één van onze hoogtepunten en ook dit jaar verwachten we van hem niets minder.

Vrijdag 30 juni

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Future IslandsLany (13:00 – KluB C): Hun relaxte elektropop werd eerder al opgepikt door Ellie Goulding.  Een beloftevolle indieband op de rand van doorbraak. Voor fans van Phoenix en Glass Animals.

Vuurwerk (14:00 – Klub C): Het is nog even wachten op hun debuutplaat, maar we weten wel al dat u niet zal blijven stilstaan op de dansbare clubmuziek van Vuurwerk. We zouden er niet van verschieten moest Max Colombie op het podium verschijnen. Hoe dan ook, het zal vonken geven!

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Royal BloodFuture Islands (15:55 – The Barn): Een fantastische live-band met een fascinerende frontzanger, Samuel T. Herring, die steeds weer de oermens in zichzelf loslaat op het podium. Dit wordt ongetwijfeld een optreden om niet snel te vergeten.

Royal Blood (18:40 – Main Stage): Wie erbij was in 2015 weet hoe strak een set van Royal Blood is. Zo strak dat ze zelf twee keer in drie dagen tijd de main stage mochten beklimmen. Lekker arrogant en zeker niet te missen!

Zaterdag 1 juli

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Frank CarterFrank Carter & The Rattlesnakes (13:00 – Main Stage): Onze op één na favoriete roodharige Brit, Frank Carter, komt met zijn rockband Werchter wakkerschudden op zaterdagmiddag! De vurige frontman zal ongetwijfeld weer in het publiek duiken en wij zullen hem alvast op handen dragen.

Sohn (16:05 – The Barn): Wie naar SOHN trekt, houdt best van duistere pop en kan wel een beetje mysterie smaken. De band rond electrosoulzanger Chris Taylor speelt gelukkig in The Barn, waar zijn muziek volledig tot zijn recht zal komen.

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Jimmy Eat WorldJimmy Eat World (17:00 – Main Stage): Na 2005 en 2011 is het tijd voor een derde passage op Rock Werchter en opnieuw trekken we, een beetje uit nostalgie, naar Jimmy Eat World. Meekwelen op hits als Pain, The Middle, Hear You Me en Bleed American. Een ideale opwarmer voor wie naar Blink-182, SOAD en Linkin Park trekt.

Crystal Fighters vs. System of a Down: Wij kunnen echt niet kiezen… u wel?

Zondag 2 juli

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017Cage The Elephant (13:10 – The Barn): De Amerikaanse indierockers staan voor het eerst op Rock Werchter, maar het staat nu al vast: het zal zeker niet hun laatste keer worden! Met hun geweldige live-reputatie en catchy songs zijn ze de ideale band om je laatste festivaldag op gang te schieten.

Benjamin Clementine (17:05 – KluB C): Een man met een plan… en een piano. Zijn levensverhaal is een sprookje op zich en als kers op de taart won hij in 2015 de Mercury Music Prize. What you see is what you get: een verlegen jongeman met een hypnotiserend pianospel.

Deze bands mag je zeker niet missen op Rock Werchter 2017 met Foo FightersThe Lumineers (18:15 – Main Stage): Ho Hey! The Lumineers is zo’n geweldige live-band waar je niet snel op uitgekeken geraakt. In alle eenvoud doen ze hun ding, slepen ze je mee in hun romantische folkwereld en voor je het weet sta je mee te zingen en loopt Rock Werchter bijna op zijn eind.

Foo Fighters (22:30 – Main Stage): Nadat je de vreselijke keuze gemaakt hebt tussen Alt-J en Soulwax is het tijd om naar de 2,5u durende show van Foo Fighters af te zakken. Dit is een verplichting, Dave verwacht je! Break a leg guys!

Voila, nu ben je klaar om je ideale Rock Werchter 2017 parcours uit te stippelen. Raadpleeg hier alsvast de timetables. Wie blijft kamperen kan ook onze handige festival checklist bij de hand nemen.

Nieuw op Rock Werchter dit jaar: Apero-bar met speciaalbieren en cocktails, The Slope en The Brewery, de Jupiler-stage met een hele dag lang pompende beats.