fbpx

De kanshebbers en geruchten voor Rock Werchter 2020

Wie krijgen we in 2020 te zien op het grote hoofdpodium van Rock Werchter? Green Day alvast niet, want zij staan twee weken voor de start van #RW20 in het Antwerps Sportpaleis, samen met Weezer en Fall Out Boy. Wie wel een grote kans maken, zijn de volgende bands:

Red Hot Chili Peppers

Deze Californische rockers tourden in 2019 de wereld rond, maar in Europa kregen we Anthony Kiedis, Flea en Chad Smith helaas nog niet te zien. De band liet weten via Instagram dat ze opnieuw de studio zijn ingedoken en dat we binnenkort nieuw materiaal mogen verwachten, waar ongetwijfeld een Europese tour aan vast hangt. Tijdens de vorige twee Olympische jaren (2012, 2016) stonden ze telkens op de Main Stage, dus is het in 2020 opnieuw prijs?

Kings Of Leon

Al zeven keer stond Kings of Leon op de Main Stage van Rock Werchter. Zeven keer! Afgelopen festivalzomer speelde de band op twee Europese festivals: FIB Benicassim en Lollapalooza Berlin. De kans is dus groot dat die kleine tour een groter vervolg krijgt in 2020. De laatste keer dat Werchter kon meebrullen op ‘Sex On Fire’ dateert al van 2017.

Pearl Jam

De hints vliegen ons om de oren. Eerst lekte er een lijst met data en steden via een insider van de band, en onlangs stuurde de band een cryptische tweet de wereld in waarbij ze verwijzen naar een show op Rock Werchter. Krijgen we snel een bevestiging van Eddie Vedder of Herman Schueremans?

UPDATE: Pearl Jam mag de eerste festivaldag, donderdag 2 juli, afsluiten op de Main Stage.

Oscar and the Wolf

Afgelopen zomer was hij nog te zien op Tomorrowland, Cactusfestival en Lokerse Feesten, maar in 2020 pakt Max Colombie het ongetwijfeld nog grootser aan. Een headline show op Rock Werchter zou alvast niet misstaan op zijn palmares. We kijken reikhalzend uit naar zijn tourplannen.

Paul McCartney

Hij wordt getipt als één van de grootste kanshebbers voor Glastonbury 2020, dat ongeveer samenvalt met Rock Werchter. In 2016 stond hij nog op het hoofdpodium van Werchter en weergalmde ‘Hey Jude’ vier dagen lang op de festivalweide. Krijgen we de levende legende in 2020 opnieuw over de vloer of gaat Glastonbury met alle eer lopen?

UPDATE: Sir Paul McCartney zal TW Classic 2020 headlinen.

Tame Impala

Op Pukkelpop 2019 bewees de band rond Kevin Parker al dat het makkelijk een festival kan headlinen, zelfs als de weersomstandigheden niet helemaal meezitten. De band werkt hard aan een nieuw album, maar heeft al heel wat vertraging opgelopen. De band liet weten ook in 2020 nog door Europa te touren, dus Schueremans: Let It Happen!

Twenty One Pilots

Het wordt een drukke festivalzomer voor Twenty One Pilots in 2020. De band stond stond afgelopen zomer op het hoofdpodium van Pukkelpop en in 2020 zullen ze festivals headlinen zoals Hurricane, Southside, Open’er en Mad Cool. Krijgt Rock Werchter ook een bezoekje van dit energieke duo?

UPDATE: Twenty One Pilots zakt af naar Rock Werchter op zaterdag 4 juli.

Nog niet overtuigd door deze potentiële headliners? Misschien kunnen de volgende artiesten je wel bekoren, want stuk voor stuk hebben ze plannen om in de zomer van 2020 op te treden: Incubus, Diplo, Biffy Clyro, Lukas Graham, Haim, Sam Fender, Keane, Tash Sultana, Crowded House, Tove Lo, Wilco, Circa Waves, Mew, Of Monsters And Men, Tones and I, Krezip, Richard Hawley, Chvrches en Fatboy Slim.

Tot slot bewaren we de mooiste namen voor het laatst: Foals, The Lumineers, Thom Yorke, Jimmy Eat World, The Script, Alt-J, The Chemical Brothers, Pixies, Mando Diao, Vampire Weekend, Billy Talent, Major Lazer, Royal Blood, Wolf Alice, Finneas, Blink 182, Modeselektor, The Hives, Volbeat, Ellie Goulding en The Black Keys. Deze bands worden getipt als grote kanshebbers voor de festivalzomer van 2020 voor festivals als Glastonbury, Hurricane, Open’er, Tinderbox, Roskilde en Lollapalooza Stockholm. Stuk voor stuk festivals die jaarlijks namen delen met Rock Werchter.