fbpx

De kanshebbers en geruchten voor Groezrock 2019

Na een jaartje van afwezigheid kunnen we in 2019 de festivalzomer opnieuw aftrappen met Groezrock! Uiteraard volgt er eerst nog een Groezrock Indoor editie, maar we blikken nu al even vooruit en stellen je graag voor aan de mogelijke headliners en kanshebbers voor een plekje op de affiche van Groezrock 2019.

Dropkick Murphys

Een dagje voor Groezrock staat de band uit Boston in de Londense 02 Academy Brixton. Met wat goede wil staan ze een dag later al in België om Groezrock knallend af te sluiten. Het is al van 2011 geleden dat deze drievoudige headliner nog eens te zien was in Meerhout. Opgepast, want er ligt met Graspop een grote kaper op de kust.

All Time Low

Het is van 2008 geleden dat deze pop-punkers nog op Groezrock stonden. Inmiddels hebben ze het headliner-statuut bereikt en staan ze bovenaan de affiche van de Slam Dunk Festivals eind mei. Meerhout ziet hen maar al te graag komen, want na twee geslaagde passages op Rock Werchter hebben ze een plek op Groezrock 2019 zeker verdiend.

NOFX

Je kan geen Groezrock-lijst opstellen zonder NOFX te vermelden. Niet alleen dateert hun laatste Groezrock-passage van 2014, maar in 2019 viert de band de 25ste verjaardag van hun legendarisch album Punk in Drublic. Oh ja, ook zij touren in 2019 en zijn al aangekondigd als headliner voor de Slam Dunk Festivals.

Stick To Your Guns

De band brak in 2017 nog de Back to Basics tent af en verdiend absoluut een upgrade naar de Main Stage. Liefst al in 2019, want de Amerikaanse hardcoreband zal in april en mei door Europa touren en dan mag een plek op de Groezrock-affiche zeker niet ontbreken.

Heideroosjes

Na 7 jaar keren de heren terug om enkele reünieconcerten te spelen, maar ongetwijfeld krijgen ze zin in meer! Reeds vier keer stonden ze op de planken van Groezrock: 1997, 2000, 2004 en 2012. In een ideale wereld vieren we binnenkort hun 30ste verjaardag tijdens een vijfde passage op Groezrock.

Wat rest zijn nog tal van bands die komende lente tourplannen hebben en zeker niet zouden misstaan op de poster van Groezrock 2019. We denken dan meteen aan The Black Dahlia Murder, Mad Caddies, Underoath, New Found Glory, Follow The Cipher, Frank Carter & The Rattlesnakes, Our Hollow Our Home, Cancer Bats en Broken Teeth.

Daarnaast hebben ook Abhinanda, Blessthefall, Boston Manor, Bury Tomorrow, Citizen, Crossfaith, Down By Law, Employed To Serve, L7, Knocked Loose, Miss May I, Emmure, Madball, Thy Art Is Murder, Gallows, Modern Life Is War, Schmutzki, Silverstein, Story of The Year, The Fever 333, The Story So Far en To The Rats And Wolves een plekje vrij in hun agenda rond de periode van Groezrock.

Laten we nu terug focussen op zaterdag 27 oktober, want dan geven Anti-Flag, Reel Big Fish en Less Than Jake het beste van zichzelf op de eerste Groezrock Indoor editie.