fbpx

De hoogtepunten van Rock Werchter 2016

De hoogtepunten van Rock Werchter 2016De heilige vierdaagse zit er alweer op. De weergoden waren Rock Werchter 2016 minder gezind dan andere jaren, maar muzikaal was het een absoluut topjaar. Kleppers als Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers, Florence + The Machine, Rammstein, Editors en Ellie Goulding stonden er! Maar dé headliner, dé held, dé absolute blikvanger was… boomschors.

Het festival werd gedomineerd door boomschors en tonnen zand om het allemaal wat droger en aangenamer te maken. We prijzen de organisatie, die hemel en aarde verzette om elke dag opnieuw een mooi festivalterrein te presenteren aan het publiek.

We zouden haast vergeten dat er ook steengoede muziek was dit jaar. We sommen graag enkele hoogtepunten op:

De hoogtepunten van Rock Werchter 20161. Wat waren die headliners in vorm!

De hete spektakelshow van Rammstein kon iedereen wel bekoren op zo’n koude en natte vrijdagavond. De Red Hot Chili Peppers hadden er zin in en dat straalden ze ook uit op het podium. Ze konden de hele set lang de aandacht van het publiek vasthouden, iets dat hen in 2012 niet lukte.

Dan hebben we nog die levende legende, Paul McCartney, die ons 2 uur lang wist te verbazen, ontdekten we een ideale festivalafsluiter in Florence + The Machine en zijn we niet meer verbaasd waarom Editors nog steeds zo populair zijn in België.

13558915_10154279083660699_6596059857799335325_oNiet enkel de headliners lieten een grote indruk na. Ellie Goulding kreeg iedereen naar haar hand en warmde het publiek op, tot bijna aan het kookpunt, voor Paul McCartney zijn zegetocht kon inzetten. Wie die laatste liet schieten voor Sigma, moest zich niet bekocht voelen. In een overvolle Klub C zorgden ze voor het eerste feestje van Werchter 2016. The Offspring viel samen met de wedstrijd Wales – België, maar uiteindelijk bleek het optreden een betere keuze te zijn dan de Duivelse nederlaag die volgde.

2. The Last Shadow Puppets.

Ze brachten niet alleen hun mooiste outfit mee naar Werchter, maar ook de eerste warme zonnestralen. De setting, de muziek, de performance, Alex en Miles, het plaatje klopte gewoon 100%. Of ze ook een groot ego hebben? Nee, helemaal niet…

3. De toppers van zaterdag!

Bedankt Mura Masa en Bazart om ons zo vroeg op een zaterdag, met een kater en een Duivelse nederlaag in het geheugen, mee te nemen in jullie wondere muziekwereld. Het was er mooi, het was er leuk, het was er droog. God genoot mee, maar besloot na Bazart wel de hemelsluizen open te zetten om ons af te koelen.

13568767_10154276547675699_8471213098194328301_o4. Glen Hansard!

De man die een glimlach op alle gezichten in The Barn toverde en dat anderhalf uur lang volhield. Alles samenvatten lukt niet, maar kort: Pepper Chad Smith verscheen op het podium, we bezongen Eddie Vedder en Tom Barman, genoten van een Pixies-cover en bleven maar in onze handen klappen omdat het allemaal zo aanstekelijk was. Ongetwijfeld één van de absolute hoogtepunten van Rock Werchter 2016.

 

5. De Kiss Cam maakte zijn intrede op Rock Werchter. U kon muilen, knuffelen en uw gekste bekken tonen. Het leverde uiteraard hilarische beelden op, die we wel konden smaken.

6. Een pluim voor de organisatie en security.

We hielden op voorhand ons hart vast, want de veiligheidsmaatregelen waren strenger dan andere jaren. Zouden we nu tientallen minuten langer aanschuiven? Nee, integendeel! Zorgen om niets, want iedereen geraakte vlotjes, en verbazend snel, door de controle aan de ingang.

13584785_10154273371810699_7134938426871225533_o7. “Viel er dan niets tegen?” horen we u denken. Oh jawel! We denken spontaan aan het belachelijk opgevulde optreden van Macklemore & Ryan Lewis. Gevuld met praatjes en een onnodige verkleedpartij, waarbij Prince zich in zijn graf omdraait.

Het was bij momenten echt niet om aan te horen en toen besloot God een handje toe te steken. In het midden van de set viel plots het geluid uit. Tijd om even Hey Jude te zingen, een laatste keer Will Grigg toe te juichen en ons mentaal voor te bereiden op het tweede deel van de show, dat niet veel beter was dan het eerste.

Wat hebben we nog onthouden van #RW16? 

  • Dat niet alleen de Kaiser Chiefs, maar ook wij, dolblij waren bij het veroveren van hun vertrouwde Main Stage
  • Het verjaardag-momentje van Elle King
  • De constante factor in festivallandschap die nooit teleurstelt: The Van Jets
  • De nog altijd even verlegen en sympathieke Daughter
  • Het oorverdovende gegil tijdens tienersensatie Years & Years
  • Het ‘waauw’-moment na afloop van Goose
  • De strippende man achteraan de The Barn tijdens Courtney Barnett
  • Tot slot: de takelwagens op de parkings, die klaarstonden om bestuurders uit de nood te helpen. Een grote shoutout aan hen!

Rock Werchter, bedankt voor een, alweer, onvergetelijke editie. Tot volgend jaar!