fbpx

De 7 grootste geruchten voor Rock Werchter 2019

De festivalkoorts begint stilaan te stijgen op de redactie van 99Festivals. De eerste headliners maken stilaan hun tourplannen bekend en opvallende geruchten bereiken diverse mediakanalen. Rock Werchter laat heel binnenkort zijn eerste namen op ons los, maar wij stellen je graag al voor aan deze 7 grote kanshebbers om de editie van Rock Werchter 2019 te headlinen.

The Cure

We beginnen meteen met de grootste kanshebber! The Cure bevestigde al twee festivaldata (Firenze Rocks op 16 juni en EJECKT Festival op 17 juli) en er volgen nog meer festivals! De band rond Robert Smith zal tijdens de maanden juni en juli door Europa touren en gaat dus een drukke festivalzomer tegemoet. Ondertussen is The Cure bevestigt als headliner voor vrijdag 28 juni!

Muse

Een van ’s wereld’s beste live bands heeft net een nieuw album afgewerkt en staat te popelen om het ons voor te stellen. Ondertussen maakte de band hun terugkeer naar Europa bekend, maar het is wachten op een Belgische datum. Muse zal Rock Werchter 2019 afsluiten als headliner op zondag 30 juni.

Coldplay

Krijgen we binnenkort heerlijk (festival)nieuws omtrent Coldplay? In 2017 stonden Chris Martin en co nog in het Koning Boudewijnstadion, maar in 2019 zien we hen misschien terug op de festivalweides. Verschillende media laten weten dat festivalorganisaties in onderhandeling zijn met Coldplay. Een ideale headliner voor Rock Werchter 2019, TW Classic of Werchter Boutique dus!

Ed Sheeran

Goed nieuws voor de fans, want Ed Sheeran blijft maar touren… en dat maar liefst tot eind september 2019! De charmante Brit heeft al twee festivals op zijn agenda staan – waaronder Sziget – maar dat worden er ongetwijfeld nog een pak meer. Uit zijn tourschema blijkt dat hij in juni, juli en augustus in Europa zal spelen. Goed nieuws dus voor Rock Werchter 2019, maar ook voor Pinkpop en Glastonbury.

Mumford & Sons

Hun vorige Werchter-passage dateert van 2015 en met een nieuw album ‘Delta’ onder de arm, is de band klaar voor een nieuwe Europese tour. Indien Marcus Mumford en de zijnen klaar zijn voor het grote festivalwerk, dan mag een headline-spot op Rock Werchter zeker niet ontbreken in hun agenda. De band zal RW19 headlinen op zaterdag 29 juni 2019!

P!nk

In een tweet van P!nk was te lezen dat de Amerikaanse zangeres in 2019 zeker afzakt naar Europa tijdens de zomerperiode. In maart 2019 zal ze in Florida haar wereldtournee op gang trappen en die stuurt haar vervolgens richting het Europese vasteland. In 2010 stond P!nk nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. P!nk keert op donderdag 27 juni terug naar de weide van Rock Werchter.

Florence + The Machine

Nog een rosse parel in deze lijst! Ze koos afgelopen zomer voor een bescheiden festivaltour, maar in 2019 ziet Florence Welch het grootser. De Britse speelde afgelopen zomer nog op het Spaanse Bilbao BBK en het Duitse Melt! Festival en bewees daar dat ze klaar is voor Werchter. Ja hoor, ook Florence + The Machine staat op Rock Werchter 2019!

Ziezo, zeven namen waarvan we zeker een Europese tour verwachten! Daarnaast zijn er nog tal van andere namen die een mooi plekje kunnen versieren op de Main Stage van Rock Werchter. Eentje daarvan is Weezer, die al aangekondigd zijn voor het Spaanse Bilbao BBK, twee weken na Rock Werchter.

Ook Kasabian, Tame Impala, Vampire Weekend en Miles Kane hebben zomerplannen en zouden niet misstaan op de affiche van RW19. En wat met namen als Liam Gallagher, The Strokes en de Werchter-huisband Kings Of Leon? Stuk voor stuk kanshebbers voor een plekje op de poster, maar het is nog even afwachten op de eerste specifieke plannen en bevestigingen.