fbpx

Blur keert terug in 2023

Blur keert terug in 2023Sinds 2015 heeft Blur niet meer samen op de podiumplanken gestaan, maar na 8 jaar stilte keren de Britten in 2023 terug! Zo staan Damon Albarn en co in het Wembley Stadion op zaterdag 8 juli.

Tickets voor Blur gaan in verkoop vanaf 18 november om 10u via Ticketmaster UK. Slowthai, Self Esteem en Jockstrap zorgen voor de opwarming.

Zal de legendarische britpopband ook afzakken naar Rock Werchter 2023. Of zullen ze bij ons een stadion veroveren? Het toeval wil dat voor vrijdag 30 juni nog geen namen aangekondigd zijn voor het Festivalpark in Werchter.

Blur 2023 tickets
Blur 2023 tickets

Blur 2013 Wembley Zaterdag 8 Juli

Wie is Blur?

Blur is een van de bekendste britpopbands en zorgde samen met grote rivaal Oasis in de jaren negentig voor het succes van dit genre. De band werd opgericht door jeugdvrienden Damon Albarn en Graham Coxon. Zij begonnen hun carrière in Londen onder de naam Circus, later Seymour, maar toen de groep een platencontract kreeg, vroeg de platenfirma de naam te veranderen naar iets dat beter in de mond lag.

In 1991 scoorde Blur de eerste hitjes met ‘She’s So High’ en ‘There’s No Other Way’ op hun debuutplaat ‘Leisure’. Na twee woelige jaren kwam Blur met ‘Modern Life Is Rubbish‘ en in 1994 met het album ‘Parklife‘. Die laatste zorgde voor internationale doorbraak met hitsingles ‘Parklife‘ en ‘Girls & Boys‘. Toen brak de strijd volop los met “rivaliserende” groep Oasis en kwam tot een clash der titanen. Zo brachten ze op hetzelfde moment nieuwe singles uit. Blur kwam als eerste op 1 in de hitlijsten, maar Oasis werd uiteindelijk de grootste.

Mede hierdoor kwam Blur in 1997 met een rauwer en ruiger geluid. ZO werd ‘Song 2‘ een wereldhit. Maar nadat ze tien jaar onophoudelijk met Blur bezig geweest waren, vonden de leden van de groep het tijd voor een adempauze. Zo richtte Damon Albarn met striptekenaar Jamie Hewlett de virtuele band Gorillaz op.

In 2003 kwam de band terug met ‘Think Tank‘. Helaas speelde gitarist Graham Coxon slechts één nummer mee in op de plaat en verliet de groep in 2002. Coxon had in zijn tijd bij Blur al enkele solo-cd’s uitgebracht en platenlabel ‘Transcopic’ opgezet. Albarn vormde dan maar weer een nieuwe groep ‘The Good The Bad & The Queen‘. Een kleine comeback kwam er in 2009 met enkele grote concerten en een single ‘Fool’s Day‘. Maar de grote reünie kwam er pas in 2015 met een wereldtour en een nieuw album. ‘The Magic Whip‘.