fbpx

Alle kanshebbers en geruchten voor Graspop 2020

Haal die luchtgitaar al maar boven… het aftellen naar Graspop 2020 is begonnen! De organisatie geniet nog even van een welverdiende vakantie, maar niet lang meer, want de eerste namen voor de jubileumeditie op 19, 20 en 21 juni 2020 komen er aan!

Metallica en Rammstein moeten we al zeker niet verwachten. Als James Hetfield zijn drankverslaving achter zich kan laten, is de kans groot dat we de Amerikanen in hun geliefde festivalpark Werchter terugvinden. Die Duitse metalmachine kiest in 2020 alweer voor een stadion-tour en zijn een weekje voor Graspop te zien in Oostende.

System of a Down

Op 3 juni speelt SOAD in de Ziggo Dome in Amsterdam, maar een Belgische datum is er voorlopig niet. Wat er wel is, is een groot gapend gat in het tourschema van de band. Tussen 19 juni en 23 juni heeft System of a Down geen optredens gepland en dus is de kans groot dat die leegte nog wordt opgevuld. Tijdens Rock Werchter staan er al shows in het zuiden van Europa op het programma, dus lijkt Graspop de grootste kanshebber.

Volbeat

Begin juni speelt Volbeat op het Duitse dubbelfestival Rock Am Ring en Rock Im Park. Dat zijn voorlopig de enige festival-aankondigingen van de band, maar er volgen er ongetwijfeld meer. De Denen zijn graag geziene jongens op de Desselse weide en stonden er al zes keer op de planken. Alleen Rock Werchter kan er nog een stokje voor steken…

Iron Maiden

Een festivalzomer zonder Iron Maiden is als een café zonder bier. De legendarische band stond al 9 keer op het hoofdpodium van Graspop als headliner. Met een passage op Download Festival in het vooruitzicht, dat een weekje voor Graspop valt, lijken de sterren gunstig te staan voor een tiende passage van Iron Maiden op Graspop.

UPDATE: Iron Maiden zal Graspop headlinen op donderdag 18 juni 2020!

Judas Priest

De Britse metalband staat begin juni op het Poolse Mystic Festival, begin juli op het Spaanse Resurrection Fest en begin augustus op het Duitse Wacken Open Air. Kortom, ze touren volgende zomer en de kans is groot dat een Belgisch festival ze weet te strikken. Graspop, Alcatraz of de Lokerse Feesten?

Five Finger Death Punch

Dit najaar staan er een reeks Amerikaanse zaalshows op het programma, samen met Megadeth, en begin 2020 is Europa aan de beurt, helaas zonder Belgische datum. Keert 5FDP tijdens de zomer terug naar Europa voor een afspraak met het Belgisch festivalpubliek? Only time will tell…

Guns N’ Roses

Na al die jaren mogen we weer nieuwe muziek verwachten van Guns N’ Roses. Daarnaast gonst het van de geruchten dat Axl Rose en co in het voorjaar van 2020 gaan touren in Zuid-Amerika en vervolgens afzakken naar Europa. Als dat klopt, dan zou Graspop zeker niet misstaan in het tourschema van de band. Hetzelfde geldt voor Tool die, na hun ijzersterke passage op Rock Werchter, klaar lijken voor een debuut op Graspop.

Mercyful Fate

De Deense heavymetalband stond nog maar één keer op de affiche van Graspop en dat is al van 1999 geleden. De band komt in 2020 terug samen voor een reünie-tour, die hen langs festivals stuurt als Wacken Open Air, Copenhell en het Poolse Mystic Festival. Krijgt Graspop King Diamond opnieuw op bezoek komende zomer?

Andere topnamen die in de buurt zijn tijdens Graspop zijn Megadeth, Deftones, Gojira, Heaven Shall Burn, Sepultura, Korn, Airbourne, Nightwish, Opeth, Epica, Accept, Alter Bridge en Killswitch Engage. Ook zij maken dus een grote kans op een plek op de affiche.