fbpx

12 aanraders onderaan de affiche van Rock Werchter 2019

Het aftellen naar Rock Werchter 2019 kan nu helemaal beginnen. Werchter krijgt kleppers over de vloer als P!nk, Bastille, Muse, Mumford & Sons, Tool, The Cure en Florence + The Machine, maar voor ‘de Schuer’ straks zijn poorten opengooit, willen we je graag voorstellen aan onze 12 aanraders die onderaan de affiche staan.

Donderdag 27 juni

Georgia (The Slope – 13:00): De Britse schone leek te kiezen voor een carrière bij de damesploeg van Arsenal, maar koos gelukkig toch voor haar ware liefde: muziek. De multi-instrumentaliste drumde in een nabij verleden nog bij Kate Tempest en is nu – na de nodige ervaring op te doen – helemaal klaar om solo door te breken. Rock Werchter omschrijft haar muziek als “Post-punky hiphop soul”. Daar kunnen wij alvast weinig aan toevoegen.

Ólafur Arnalds (The Barn – 16:15): Uit het land van Björk en Sigur Rós presenteren we u deze rare eend op de affiche van Rock Werchter. Overal waar hij komt promoot hij klassieke muziek (met succes) en maakt het terug hip door er pop-invloeden in te verstoppen en zijn meeslepende live-performances. Zak op tijd af, al was het maar om hem het grappig verhaal te horen vertellen over zijn grootmoeder.

Vance Joy (Main Stage – 18:35): ‘Riptide’, ‘Saturday Sun’, ‘Mess Is Mine’, ‘Lay It On Me’. Stuk voor stuk nummers die je na dit optreden niet meer uit je hoofd krijgt. De Australiër druipt over van levensvreugde en brengt dat ook over aan het publiek met z’n warme muziek. P!nk en Taylor Swift zijn alvast van, u ook?

Vrijdag 28 juni

Masego (The Barn – 13:00): De zelfverklaarde uitvinder van traphouse jazz. Masego leerde zichzelf op jonge leeftijd zingen, rappen, produceren en een lading instrumenten bespelen zoals piano, gitaar, cello, accordeon en drums. Maar hij is vooral een talentvol saxofonist die vooral graag uitpakt met sensuele beats.

Sea Girls (The Slope – 13:45): De band heeft nog geen album, maar stond wel al in de top 10 van BBC Sound of 2019. En dat schept natuurlijk hoge verwachtingen. Misschien bestaat hun succesformule wel uit eenvoudige popmelodieën en meezingbare refreinen. Een aanrader voor fans van indiepop à la The Kooks, The Vaccines en The Wombats.

Foxing (The Slope – 15:25): De Amerikaanse band staat voor het eerst op Rock Werchter en leverde vorig jaar één van de betere rockalbums af met ‘Nearer My God’. De band zweeft ergens tussen indie, postrock en emo en is alom geprezen om hun live shows en interactie met het publiek. Ga dat zien!

Zaterdag 29 juni

Strand Of Oaks (The Barn – 14:15): Op zoek naar muzikale oprechtheid, een straffe live show en een vleugje Americana? Dan ben je aan het goede adres bij dit stukje eik. Hij is verliefd op België en België is verliefd op hem. Zo’n mooi liefdesverhaal verdient natuurlijk en bomvolle tent op zaterdag 29 juni.

Donny Benét (The Slope – 16:55): The Don is een Australisch fenomeen en staat ook bekend als de ‘Prince on a serious budget cut’. Hij komt verder uit een muzikale familie van Giogrio Moroder en combineert de levensstijl van Prince met enkele kappersbezoeken die we niemand toewensen. Zijn dansmoves, catchy synthpop, botergeile italodisco en geniale videoclips hebben ons al langer overtuigd, maar nu is de weide van Werchter aan de beurt.

Aurora (KluB C – 18:50): Vorig jaar wist de Noorse nog een volle Club op Pukkelpop te overtuigen met haar krachtige stem en alternatieve popsongs. Aurora Aksnes komt de KluB C verleiden, hypnotiseren en verkoeling bieden tijdens deze hete vierdaagse. Fans van Björk en Halsey komen hier zeker aan hun trekken.

Zondag 30 juni

Lizzo (The Barn – 13:00): We kunnen haar muziek niet beter omschrijven dan soulvolle ‘love-yourself-elektronische hiphop-funk’. De moderne reïncarnatie van Missy Elliott is niet vies van een stunt of kledingstukken overboord gooien. Om 13:00 start het eerste feestje in The Barn, zeker wanneer ‘Juice’ door de boxen knalt. Tot slot willen we ook iedereen geruststellen en melden dat ook ‘Sasha’ aanwezig zal zijn op Rock Werchter. De dwarsfluit van Lizzo heeft een eigen Instagram account met meer dan 70.000 volgers.

Grace Carter (KluB C – 13:40): Soulpop van de bovenste plank! De jonge Grace Carter tourde eerder al rond met Dua Lipa, HAIM en Rag’n’Bone Man en wist zo met haar soulvolle hiphop heel wat harten te veroveren. Dat leverde haar meteen ook een derde plek op in de BBC Sound of 2019.

Rosalía (The Barn – 17:30): Eind mei stond ze als headliner op het hoofdpodium van Primavera Sound, maar een maand later staat de Spaanse schone in de ‘iets kleinere’ The Barn van Rock Werchter. Verwacht je aan moderne flamenco, geflankeerd door zwoele beats, sterke beelden en een swingende live show. Duo Lipa, Gorillaz, Billie Eilish en James Blake zijn alvast fan, jij straks ook? 

Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. Tickets zijn nog steeds beschikbaar via Ticketmaster.

Rock Werchter Tickets

12 aanraders onderaan de affiche van Rock Werchter 2019