fbpx

UPDATE: Werchter-kraampjes verdwijnen (niet helemaal)

media_xll_6521635Bezoekers van Rock Werchter zullen vanaf dit jaar geen eet- en drankkraampjes meer langs de weg zien staan. “Die moeten wijken uit veiligheidsredenen”, klinkt het bij organisator Live Nation. In de plaats komt er een centraal ‘marktplein’ met eten en drinken, waar Live Nation het aanbod en de prijzen bepaalt. Ook enkele campings zullen voor het eerst door het festival zelf uitgebaat worden. De verenigingen die tot nu toe instonden voor de kraampjes en de campings zien heel wat inkomsten aan hun neus voorbijgaan.

Voor de festivalgangers dreigt de vierdaagse dan weer duurder te worden. De prijzen van op het festivalterrein (€2,5 per bonnetje) zullen hoogstwaarschijnlijk worden doorgetrokken naar het ‘marktplein’. Revolutie op Rock Werchter, waar Live Nation nu nog meer greep krijgt op wat er zich buiten de weide afspeelt.

UPDATE: Rock Werchter kwam in de namiddag op de proppen met een persbericht waarin iedereen kon lezen dat de organisatie de standen op de openbare weg in Haacht een nieuwe locatie wil toewijzen, dit omwille van veiligheidsredenen. Op het grondgebied van Rotselaar verandert er voorlopig niks. Bij de camping zal een soort van “marktplein” komen waar drank- en eetstanden zullen staan, waar een campingwinkel komt.