fbpx

TW Classic 2020 op zondag 21 juni, of toch niet?

TW Classic 2020 op zondag 21 juni, of toch niet?Festivalorganisator Live Nation heeft plannen om komende TW Classic te organiseren op zondag 21 juni 2020. Of toch tenminste als de betrokken instanties en gemeentebesturen daarmee akkoord gaan.

De festivalorganisatie heeft namelijk afgesproken dat er jaarlijks maar zes festivaldagen plaatsvinden in het Festivalpark van Werchter. Met TW Classic 2020 erbij, zou het betekenen dat er komende zomer zeven feestdagen zijn, vier voor Rock Werchter, 1 voor Werchter Boutique en 1 voor Werchter Boutique Pop-Up. Vooral het lokale bestuur van Haacht valt hierover.

“De artiest die ze nu geboekt hebben bij Werchter Boutique Pop-Up is Billie Eilish, ze is momenteel erg populair en Live Nation zal op die hype willen springen. Het is dus volkomen terecht dat ze dat doen, maar er moet natuurlijk met een aantal zaken rekening gehouden worden. De omwonenden kunnen het immers niet blijven slikken dat er kort na mekaar zoveel festivaldagen plaatsvinden. Daarnaast brengt zo’n festival ook voor ons organisatorisch heel wat mee.” – Tom Van der Auwera (schepen Haacht)

De uiteindelijke beslissing zal genomen worden door gouverneur Lodewijk De Witte, die moet inschatten of de politiediensten een dag extra aankunnen.

Het belooft dus een drukke festivalzomer te worden in het Festivalpark van Werchter. Op 20 juni staat Werchter Boutique met Taylor Swift op de agenda. Een maand later op zondag 19 juli zal Billie Eilish de weide afsluiten met Werchter Boutique Pop-Up. De 46ste Rock Werchter vindt plaats van 2 tot en met 5 juli 2020.