fbpx

Ticketinfo en Green ID’s voor Pukkelpop 2015

Pukkelpop_weideWe hebben er lang moeten op wachten maar eindelijk is er informatie rond de tickets van Pukkelpop 2015. Inmiddels zijn we al 3 weken na de eerste bekendmaking en werden al vele festivalgangers ongeduldig. De officiële ticketverkoop start woensdag 22 april om 10.00u via de officiële ticket-website van Pukkelpop. De organisatie kan het niet genoeg zeggen: Geef fraudeurs geen kans en koop dus enkel tickets via de officiële ticket-website. Hou van je ticket en deel je tickets niet via social media.

De prijzen zijn ook dit jaar weer aangepast, en ze zijn ‘fors gestegen’. Voor een combiticket betaal je dit jaar 199€. Gelukkig is daar heel wat bij inbegrepen zoals openbaar vervoer via NMBS en De Lijn, kamperen van woensdag 19 augustus 12u tot en met zondag 23 augustus 12u en de 5,5€ servicekosten en 1,1€ verplichte mobiliteitsbijdrage. Ook de dagtickets worden iets duurder: 95€. Naast je festivalticket krijg je ook openbaar vervoer met de NMBS & De Lijn, 2 dagen kamperen op Camp Site B, 5,5€ servicekosten en 1,1€ mobiliteitsbijdrage. De prijs voor Food & Drinks tickets blijft dit jaar ongewijzigd en dat is 10€ voor een set van 4 bonnetjes. Voor diegenen die niet goed begrijpen waarom festivals duurder worden, jullie kunnen terecht op deze pagina.

pukkelpop_4Nieuw dit jaar is de Green-ID. Pukkelpop streeft al jaren voor een efficiënt afvalmanagement. Na tal van ludieke en vrijblijvende acties gooit de organisatie het over een andere boeg en introduceert het de Green-ID. Een kaartje met unieke barcode dat de festivalganger kan opslaan op zijn smartphone of in zijn portefeuille kan stoppen. Door mee te doen aan de milieuvriendelijke initiatieven op het festivalterrein en de campings, kan de festivalganger met zijn kaartje Food & Drinks tickets activeren. Deze Food & Drinks tickets vervangen alle andere ecogadgets die op het terrein circuleerden.

Pukkelpop 2015 vindt een weekje later dan voorzien plaats van 20 tot 22 Augustus op de Pukkelpopweide van Kiewit, ten noorden van Hasselt. Het is ook stilaan een traditie dat Pukkelpop namen deelt met Lowlands. Tickets en info zijn beschikbaar vanaf woensdag 22 april om 10u.

PPC