fbpx

Sfinks, Ieperfest en Release zijn de groenste festivals

Nu de festivalzomer achter ons ligt en de namen voor het komende seizoen al langzaam binnensijpelen, is het ook tijd om terug te blikken naar enkele awards die werden uitgedeeld. Met de Groenevent Awards wil OVAM de groenste festivals van Vlaanderen een hart onder de riem steken.

groenste festivalsIn de categorie grote events pakt Sfinks Mixed uit Boechout de hoofdprijs weg voor Reggae Geel en het grote Pukkelpop.

De Groenevent Award in de categorie middelgrote evenementen gaat naar Ieper Hardcore Fest. Die bewijzen dat ze naast hard ook groen uit de hoek kunnen komen. Zij laten de winnaar van 2014, Festival Dranouter, en het nieuwe Paradise City achter zich.

Ook de kleine festivals worden niet vergeten en in die categorie mag Release Festival zich de groenste noemen. Folkfestival Ham en Brackrock worden respectievelijk tweede en derde.

Crammerock uit Stekene gaat dan weer naar huis met de publieksprijs, uitgereikt door weekblad Humo. Crammerock communiceerde het beste én het meeste over zijn duurzame initiatieven op Twitter met #groenevent.