fbpx

Pukkelpop organiseert extra dagfestival Hear Hear

Dit was Pukkelpop 2017Het is al even bekend dat de organisatie van Pukkelpop op zondag 14 augustus zal uitpakken met een nieuw dagfestival. Het pasgeboren kind van Chokri heeft nu ook een naam gekregen: Hear Hear! Dat hebben we goed gehoord en we kunnen meteen ook de eerste artiesten noteren.

Het festival zal vier podia tellen! Wah Wah, Gimme Gimme, Yeah Yeah en Knock Knock. Wah Wah wordt het hoofdpodium van het festival en is meteen goed voor toppers als Editors, Pixies, Liam Gallagher, Wolf Alice, Whispering Sons en Sons.

Podiumindeling Pukkelpop 2018Gimme Gimme kan je zien als de Marquee van het festival. De organisatie haalt hiervoor hopelijk de grootste tent uit de stal. Met een live show van Vitalic en de komst van Balthazar, Future Islands, Anna Calvi en Kings Of Convenience zal het drummen worden onder de zeilen van Gimme Gimme.

Fans smeken Pukkelpop al jaren om meer gitaren naar het festival te halen. Daarom zakken Strand Of Oaks, Thurston Moore en Girls Against Boys af naar Yeah Yeah. Alsof dat alles nog niet genoeg is, zal er ook een vierde podium worden opgezet: Knock Knock! Daar staan The Avalanches met een DJ set, Battles, Squid, Porridge Radio, Billy Nomates en Meskerem Mees.

PKP FridayHet is duidelijk dat de focus van Hear Hear op indie, rock en elektronica in al haar vormen ligt. Daar stopt het niet, want op het festival zullen ook de Food Wood, Beer Shack, PKP-café en zelfs een platenboer aanwezig zijn. Binnenkort nog meer nieuwe namen en de timetable.

Hear Hear 2022 vind plaats op zondag 14 augustus op de Pukkelpopweide in Kiewit nabij Hasselt. Tickets zijn beschikbaar vanaf donderdag 31 maart om 13u via de website. Een dagticket kost 95 euro, drankbonnen 30 euro per 10 stuks. Helaas zal er geen camping aanwezig zijn.

Pukkelpop organiseert extra dagfestival Hear Hear 2022