fbpx

Onze “Tien om te zien” voor Pukkelpop 2018

Nog minder dan een week te gaan voor het feest in Kiewit losbarst. Met Kendrick Lamar, Imagine Dragons, Arcade Fire, Travis Scott, Dua Lipa, Oscar & The Wolf en The War On Drugs schotelt Pukkelpop 2018 ons opnieuw een lekkere affiche voor, waarvoor dank!

Dat zijn dus heel wat geweldige én populaire bands, waar ongetwijfeld een massa volk naartoe trekt. Voor wie andere oorden wil opzoeken tijdens deze drukke optredens, bieden wij graag een alternatieve route aan met deze 10 aanraders.

dirk.

Woensdag 15 augustus – Castello – 19:00

Net als de naam is ook hun muziek kort, krachtig en een beetje raar. Dit jaar bracht de Gentse band zijn eerste album ‘Album!’ uit, dat nog beter klinkt dan de titel doet vermoeden. Ze krijgen een half uurtje de tijd om Pukkelpop te veroveren, maar we garanderen dat je al overtuigd zal zijn na 2 minuten! Een vergelijking met The Pixies is nooit ver weg.

Circa Waves

Donderdag 16 augustus – Main Stage – 12:15

Laten we Pukkelpop aftrappen met T-Shirt Weather! Catchy pop-rock songs die maximum 3 minuten duren en dagen blijven hangen, dat is hun succesformule. Live is de Britse band één brok energie en al dat enthousiasme brengen ze makkelijk over op het publiek. Voor fans van zomerse deuntjes, T-Shirts, The Vaccines en The Wombats.

Aurora

Donderdag 16 augustus – Club – 21:05

Deze Noorse engel is de koningin van de koude rillingen. Logisch ook, want haar elektronische dreampop en kristallen stem komen ijzig hard binnen. Aurora Aksnes komt je verleiden, hypnotiseren en verkoeling bieden tijdens deze hete zomermaanden. Fans van Björk en Halsey komen hier zeker aan hun trekken.

Nick Murphy

Donderdag 16 augustus – Club – 23:30

Nick Murphy – in een niet zo ver verleden ging hij nog door het leven als Chet Faker — doet het tegenwoordig onder z’n echte naam. Gelukkig is zijn sound nog even strak als voorheen. Hij komt op Pukkelpop nieuw materiaal voorstellen, maar ook de oude Chet Faker-hits passeren zeker de revue. Flume en Bonobo zijn al fan, jij ook?

Sofi Tukker

Vrijdag 17 augustus – Dance Hall – 14:10

Het New Yorks jungle-popfenomeen zal de Dance Hall voor een eerste keer doen ontploffen op vrijdag. Best Friend werd een wereldhit nadat deze gebruikt werd in een reclamespot van Apple. Verwacht je aan zomerse deuntjes en dansbenen die in het rond vliegen.

Ho99o9

Vrijdag 17 augustus – Castello – 18:45

Dit hiphop-duo laat zich graag beïnvloeden door metal en punkrock, wat een nogal psychotische bedoening oplevert. Een combinatie die voor de nodige agressie en energie-opstoten zorgt tijdens hun chaotische live-shows. Een must-see voor al wie moshpits een warm hart toedraagt. “This is only to be played “loud as fuck””, maar ga dat vooral zelf ontdekken!

WWWater

Vrijdag 17 augustus – Lift – 21:45

WWWater is Charlotte Adigéry, beter bekend van de Soulwax-hit ‘The Best Thing. Dankzij haar gouden hypnotiserende stem en elektro-soul-pop wordt ze wel eens de Belgische Solange genoemd. Daar durven wij niets tegen in te brengen.

Mauro & De Kempenzonen

Zaterdag 18 augustus – Marquee – 11:55

Mauro staat voor de 538e keer op Pukkelpop…of was het nu 537? Hoe dan ook staat hij er deze keer niet in de vorm van Gruppo di Pawlowski, dEUS of Evil Superstars … maar met De Kempenzonen. Daan Stuyven en Willy Sommers zijn al zeker van de partij, nu jij nog!

Louis The Child

Zaterdag 18 augustus – Dance Hall – 15:00

Het Amerikaanse duo Louis The Child zakt af naar Kiewit en brengt mee: een tas vol future-bass platen. Ze gingen eerder op tournee met The Chainsmokers en kregen lovende woorden van hun grote fan Taylor Swift. De euforische anthems zullen je om de oren vliegen.

Sleaford Mods

Zaterdag 18 augustus – Castello – 19:25

Liefste Pukkelpoppers, laat Bazart voor één keertje links liggen, de kans is groot dat je hen al 3 of 4 keer aan het werk zag en nog 80 keer zal zien in de nabije toekomst. Laat je liever verrassen door de punkpoëzie van dit sympathieke en grofgebekte duo. Ongetwijfeld het zuurste gal dat je ooit zal proeven.

Benieuwd welke andere bands op Pukkelpop 2018 spelen, waar en om hoe laat? Check dan snel de timetablesPukkelpop 2018 gaat dit jaar door van woensdag 15 tot zaterdag 18 augustus op de vertrouwde weide in Kiewit. Tickets zijn beschikbaar via de website van het festival.