fbpx

Onze aanraders voor Pukkelpop 2015

De deuren van Pukkelpop 2015 gaan bijna open. Maar met meer dan 200 acts op 8 stages over 3 dagen moeten er natuurlijk moeilijke keuzes gemaakt worden. Geen nood, wij geven alvast onze aanraders mee die je eens moet checken. Dus pak je zak, stel je planning op en tel af naar de start van Pukkelpop 2015!

2_Many_DJsTourist LeMC (woensdag 18u15, Castello): Overal kom je hem tegen, maar wie hem nog niet gezien heeft moet nu zeker langsgaan. De Antwerpenaar is de toekomst van de Vlaamse rap en brak deze zomer volledig door met ‘Koning Liefde’.

2ManyDJs (woensdag 0u15, Dance Hall): Ze stelden zelf het openingsprogramma voor de Dance Hall samen om het vervolgens vakkundig zelf af te sluiten. Met Under The Covers Live gaan ze hun fantastische platencollectie weer letterlijk tot leven brengen via een reuzegroot scherm. Je kan het al raden, een groots feestje.

The Last Internationale (donderdag 11u50, Main Stage): Bij Rage Against The Machine zijn ze alvast grote fan want niemand minder dan hun eigen Brad Wilk is er drummer van dienst. Hun debuutplaat kon meteen tellen en dat was te danken aan producers Brendan O’Brien (Pearl Jam) en Brendan Benson (The Raconteurs). Als je zoveel klasse achter je hebt, dan hoeven we daar niet veel meer aan toe te voegen. Een mooie opener voor de Main Stage.

Shameboy (donderdag 13u55, Dance Hall): Het was al enkele jaren stil rond Shameboy maar ze zijn eindelijk terug. Ideaal om, na een zwaar openingsfeest van woensdag, eens de beentjes los te gooien. De allereerste single, Rechoque, is trouwens een verwijzing en hulde aan Chokri Mahassine en de 20ste verjaardag van Pukkelpop in 2005.

Strand Of Oaks (donderdag 18u15, Club): Ga op zoek naar het binnenste van je ziel. De teksten gaan ver, diep en iedereen in de tent zal wel iets uit zichzelf herkennen. Niet te missen voor de melancholische meerwaardezoeker.

interpolBeatsteaks (donderdag 19u00, The Shelter): Duitse pop-punk van de bovenste plank. Deze jongens spelen als een geoliede machine met Duitse efficiëntie. In Duitsland staan ze steeds bovenaan de affiche en dat heeft zo zijn redenen. Nu zijn ze, na 20 jaar, eindelijk klaar om de rest van Europa te veroveren.

Interpol (donderdag 21:30, Marquee): Eén van de hoogtepunten op Rock Werchter 2014 en dit jaar te bewonderen op Pukkelpop. De grauwe en duistere muziek zal op donderdag al zorgen voor een eerste muzikaal hoogtepunt.

Linkin Park (donderdag 22u20, Main Stage): De absolute headliner van Pukkelpop 2015! Of je nu een fan bent of niet, het is pas hun derde passage in ons klein landje en ze hebben op hun doortocht in Werchter bewezen dat ze live toch een sterkte show kunnen neerzetten. Als je deze mist, dan ga je weer een lange tijd moeten wachten.

jeugd-van-tegenwoordig-rock-werchterHudson Mohawke (donderdag 23:05, Castello): Deze Schotse jongen zorgt ervoor dat we dansend de nacht in gaan. Met zijn futuristische beats verovert hij stilletjes aan de wereld. Goedgekeurd door Kanye West, dus wie zijn wij om daar tegen in te gaan.

De Jeugd Van Tegenwoordig (vrijdag 14u35, Main Stage): DJVT viert dit jaar hun 10e verjaardag, en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Heel de Pukkelpopweide wordt platgewalst met een spervuur aan hitjes. Wie er op Werchter al bij was, weet hoe laat het is.

Black Box Revelation (vrijdag 16u45, Marquee): Een gitaar, een drum en een stapel ongelooflijk sterke songs. Ijzersterk op Pukkelpop 2009, daar was iedereen het unaniem over eens. Wij kunnen niet beloven dat ze dit huzarenstukje gaan herhalen, maar ga toch zelf maar eens kijken wat het nieuwe album in petto heeft.

gaslight live (8)The Gaslight Anthem (vrijdag 21u40, Marquee): Helaas, ze gaan er voor een tijdje mee stoppen. Brian Fallon en zijn kompanen geven dus één van de laatste optredens op Pukkelpop 2015. Iets dat je zeker niet wil missen. Het zal een afscheid worden met Great Expectations.

Amenra (vrijdag 22u40, The Shelter): Sludge postmetal van eigen bodem. Zelf al ben je geen liefhebber van zware en donkere muziek, toch is dit een unieke kans om te bewonderen. Al is het maar omdat je anders moet wachten tot 2017 voor te nog eens in België actief zijn.

Little Dragon (vrijdag 23:45, Club): Het kleine draakje speelt vrijdagavond in de Club en zal er een mix van synthpop, triphop en indietronica loslaten op het publiek. Wegdromen en dansen maar!

Jamie XX (vrijdag 0u45, Dance Hall): Wie nog niet genoeg heeft van dansen dansen dansen kan nog steeds gaan uitbollen bij Jamie XX. De ingetogen dancemuziek en post-dubstep zorgen ervoor dat je voldoende energie opspaart om de laatste festivaldag te overleven.

Bear’s Den (zaterdag 15u35, Marquee): Zoek je even een rustig plekje op na al het feestgedruis van de dag ervoor? Ga dan zeker Bear’s Den checken in de Marquee. Muziek om rustig bij te ontwaken en tegelijk weg te dromen.

warondrugs2_wide-051d250c2d3dd788b222118374516d248e9ea9ec-s4-c85The War On Drugs (zaterdag 17u55, Main Stage): Vorig jaar was het optreden in de Club weergaloos. De complimentjes en lofzang vlogen in het rond. Als je dan 10 maand later nogmaals kan bevestigen op de Main Stage van Werchter, dan zijn de verwachtingen natuurlijk hoog.

Evil Superstars (zaterdag 18u45, Marquee): De beste Belgische live band uit de jaren ’90. Voor de ietsjes oudere generatie onder is het ideale moment om deze supergroep aan het werk te zien. Dit eenmalig exclusief reünieconcert mag je dus niet te missen.

Tame ImpalaTame Impala (zaterdag 20:40, Marquee): In 2010 verscheen hun eerste plaat en dat was meteen een schot in de psychedelische pop- en rockroos. De Australiërs reisden bijna 3 jaar lang de wereld rond om overal muziekprijzen in ontvangst te nemen. Toch vonden ze even tijd voor een nieuw album te maken en af te zakken naar Pukkelpop.

Vision Machine (zaterdag 21u, Baraque Futur): Vroeger nog bekend als de andere helft van The Oddword. Laten we de Baraque Futur afsluiten met een ecologisch verantwoord feestje.

Ride (zaterdag 22u45, Club): Een reünie die veel te lang op zich heeft laten wachten. Jong of oud, het is een band die een indruk op je zal achterlaten. Wie Pukkelpop wilt afsluiten met scheurende gitaren mag niet ontbreken in de Marquee.

Michael Midnight (zaterdag 1u, Boiler Room): Als je nog voldoende energie over hebt, en de bonnetjes moeten op, dan kan je gerust afzakken naar de Boiler Room om daar alles uit de kast te halen. Samen met Michael Midnight, recordhouder met 9 vertoningen op Pukkelpop, kan je Pukkelpop 2015 tot een goed einde brengen.

Pukkelpop 2015 gaat deze week door van donderdag 20/8 tot zaterdag 22/8 met een XL openingsfeest op woensdag. De locatie van dienst is de Pukkelpopweide van Kiewit, ten noorden van Hasselt. Alle tickets zijn helaas uitverkocht, maar ben je nog op zoek naar een ticket? Of verkoop je het jouwe? Maak dan gebruik van het nieuwe omruilsysteem.