fbpx

Onze 6 aanraders voor Best Kept Secret 2019

Vrijdag barst het feest in de Beekse Bergen los, want dan start Best Kept Secret. Het festival verwelkomt Bon Iver, Kraftwerk 3D, Christine & the Queens, Interpol, The Raconteurs, Carly Rae Jepsen en Mac DeMarco. Heel wat mooie namen bovenaan de poster, maar ook onderaan vallen er heel wat pareltjes te ontdekken. Dit zijn onze zes aanraders.

Miya Folick (vrijdag 1 juni – FIVE – 17:30)

Fan van grillige popsongs, gecombineerd met wat indierock, R&B, synthpop en folk? Dan moet je vrijdag om half zes afzakken naar Miya Folick. Haar streams blijven maar aandikken en de zangeres kreeg eerder al lovende kritieken van Pitchfork tot Vogue. Leuk weetje: ze vond haar bandleden via Tinder!

Sports Team (zaterdag 1 juni – TWO – 13:45): 

Samen met IDLES, één van de leukste live bands van het moment. Ze combineren Britse humor met een Amerikaanse sound en doen velen terugdenken aan de indierock-iconen van Pavement. Nadat ze eerst een stevige livereputatie in de Londense scene opbouwden, brengt het zestal nu hitsingle ‘M5’ uit. Nu op Best Kept Secret en binnenkort ook op Rock Werchter.

Charlotte Adigéry (zaterdag 1 juni – FOUR – 18:00): 

Haar recentste EP ‘Zandoli’ werd uitgebracht op het label DEEWEE van de gebroeders Dewaele. Als WWWater veroverde ze vele harten, maar ook onder eigen naam weet ze te overtuigen. Liefhebbers van aanstekelijke indie-disco en electropop komen hier zeker aan hun trekken.

Big Thief (zondag 2 juni – TWO – 14:15): 

Een band waar we het meest naar uitkijken, is ongetwijfeld Big Thief op zondag 2 juni. De Amerikanen schotelen ons een portie indierock voor, gecombineerd met enkele zachte folkgiaren en een ijzersterke frontzangeres Adrianne Lenker die beschikt over een betoverende stem. Nog voor het nieuwe album ‘U.F.O.F.’ gedropt werd, gingen de bandleden elk hun eigen weg, om vervolgens samen te komen en deze parel van een plaat te creëren.

Whispering Sons (zondag 2 juni – FIVE – 15:00): 

Het gaat lekker voor Whispering Sons, zeker na hun overwinning in Humo’s Rock Rally in 2016. Vorig jaar leverden ze met hun debuutplaat ‘Image’ een sterk staaltje post-punk af en overtuigden ze heel België in no time. De diepe en intrigerende stem van frontvrouw Fenne Kuppens doen ons live elke keer wegsmelten. Voor fans van Joy Division en The Horrors.

Lizzo (zondag 2 juni – FIVE – 22:10): 

We kunnen haar muziek niet beter omschrijven dan ‘love-yourself-elektronische, soulvolle hiphop-funk’. We beloven jou nu al een spetterend feest, zeker als ‘Juice’ door de boxen knalt. Naar het schijnt sneuvelen er elk concert hier en daar wat taboes, dus je bent gewaarschuwd.

Best Kept Secret 2019 vindt plaats van 31 mei tot en met 2 juni op het domein van de Beekse Bergen. Tickets zijn via de website van het festival, Een combiticket betaal je zo’n €175.