fbpx

Nieuwe namen voor Gent Jazz 2023

Nieuwe namen voor Gent Jazz 2023Gent Jazz herleeft volop! Met een nieuwe lading namen voor 2023 tellen we verder af naar een mooie Gentse zomer. Op vrijdag 7 juli komt Roland Van Campenhout een thuismatch spelen. Een dag later vervolledigt Jon Muq het hoofdpodium. Zondag 9 juli komen Esinam, Arooj Aftab en Ludovico Einaudi langs. Die laatste veroverd ook op 10 juli de Main Stage, samen met Catherine Graindorge.

Nieuwe namen voor Gent Jazz 2023 met HooverphonicOp 11 juli vervolledigt Hooverphonic het programma voor het hoofdpodium. Nils Frahm tekent dan weer present op donderdag 13 juli. Het laatste weekend zetten we in met Julian Lage en Lakecia Benjamin op vrijdag. Gent Jazz 2023 wordt afgesloten door niemand minder dan jazzlegende Herbie Hancock. Donderdag 6 juli valt er ook een verjaardag te vieren. De Werf Records mag dan 30 kaarsjes uitblazen en nodigt hiervoor Uma Chine, Spook, MDCIII en Ventilateur uit.

Eerder wist de organisatie al Norah Jones, Gregory Porter, Snarky Puppy, ZAZ, Joe Bonamassa, Branford Marsalis, Marcus Miller, Mavis Staples, Isolde Lasoen en meer naar Gent te halen.

De 22ste editie van Gent Jazz zal plaatsvinden van woensdag 5 tot en met zaterdag 15 juli 2023 op de historische Bijlokesite als uitvalsbasis. Tickets voor Gent Jazz 2023 zijn beschikbaar via de website. hier kan je terecht voor meer informatie over de ondersteuning op het festival of om je plaats te reserveren voor het rolstoelpodium.

Nieuwe namen voor Gent Jazz 2023
Nieuwe namen Gent Jazz 2023