fbpx

Nieuwe lading namen voor Pukkelpop 2014

Nieuwe lading namen voor Pukkelpop 2014Nog exact negentien weken duurt het voor de poorten van Pukkelpop openen en het feest kan losbarsten. Om de honger nog wat aan te wakkeren presenteren we jullie een tweede lading stevige namen. Naast Editors, Jake Bugg en Ed Sheeran komen The Kooks het lijstje Britse kleppers vervoegen. Op donderdag 14 augustus stellen ze in de Marquee hun nieuwste album voor. In de Boiler Room wordt het diezelfde dag swingen op tonen van Fritz Kalkbrenner en op zaterdag bespeelt Pendulum er de dansvloer.

Ook de gypsy punkers van Gogol Bordello, de elektronische avonturiers van Darkside, de legendarische band Slowdive en Sonic Youth-opperhoofd Thurston Moore komen naar Kiewit.

vance-joyIndie-liefhebbers kunnen dit jaar genieten van acts als The War On Drugs, St. Vincent, Temples, Forest Swords, Jonathan Wilson, Other Lives, Wild Beasts, Sharon van Etten en Lucius. Maar ook Fink, The Neighbourhood, Vance Joy en St. Lucia komen naar Pukkelpop.

Voor wie graag de beentjes strekt is er een energieke live set van het duo Icona Pop, een spannende dj-set van Gorgon City of de donkere beats van Rustie, die een live set zal spelen.
Voor het stevigere werk wordt dit jaar beroep gedaan op Lagwagon, Anti-Flag, You Me At Six, Deaf Havana, Dave Hause, Perfect Pussy, The Hell en Marmozets. Het Britse dance-gezelschap Clean Bandit verhuist zijn show van vrijdag 15 augustus naar donderdag 14 augustus.