fbpx

Mekitburn 2016 sluit de festivalzomer af

mekitburnMekitburn 2016 had alles in huis om de festivalzomer in stijl af te sluiten…en dat deed het ook! Het domein Drie Fonteinen te Vilvoorde mocht zich afgelopen weekend weer opmaken voor een tweedaags alternatief feestje. Mekitburn bood ons een programma aan, waarbij het talent van morgen de kans krijgt om zich te bewijzen. Ondanks de beperkte middelen van het festival, slaagde de organisatie er toch in om het terrein bijzonder mooi aan te kleden.

Dit werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van de vele vrijwilligers. Dit in groot contrast tot vorig jaar, wanneer het festival vele handen te kort kwam. Ook de extra aandacht voor het ecologische aspect mogen we hier niet vergeten.

Muzikale reis

b2-photographyDe Main Stage werd dit jaar omgedoopt tot The Journey en die naam mag je meteen letterlijk nemen. De artiesten die dit podium bezetten, namen je mee op een muzikale reis doorheen zowat alle dansbare genres.

The Experience was dit jaar het toneel voor audiovisuele experimenten: een donkere zaal vol visuele effecten en dj-sets. Voor diegenen die het wat harder wensten, was er The Insight, waar dj’s het beste van de underground naar boven brachten tot in de vroege uurtjes.

Tot slot was er nog The Circle, gelegen tussen het festivalterrein en de camping. Hoedje af voor de bedenker van deze oase van rust. Een ideale locatie om te chillen en een hongertje te stillen, want vlakbij lagen ook de diverse foodtrucks. Het aanbod was uitgebreid en het eten ging vlotjes naar binnen. Al merkten we toch een klein gemis wat betreft de traditionele (vettige) eetstandjes.

We kunnen besluiten dat Mekitburn 2016 zorgde voor een mooie afsluiter van een nog mooiere festivalzomer. Een uitstekende sfeer, nieuwe muzikale ontdekkingen, enkele mooie podia en ook de zon heeft net dat extraatje kunnen geven. Kortom, een festival met potentieel en nu reeds een vaste waarde op onze festivalkalender.

mekit