fbpx

Organisatie luistert: Wel partytenten op The Hive! (Update)

Organisatie luistert: Wel partytenten op The Hive! (Update)Na de commotie van de kraampjes is er nu een nieuw conflict op komst met partytenten op The Hive. De organisatie van Rock Werchter meldt op zijn officiële Facebookpagina dat kookmateriaal zoals mobiele barbecues en kleine gasbranders niet zijn toegestaan op The Hive. Volgens de organisatie is dit een maatregel met betrekking tot de veiligheid van de camping. Ze wijst er ook op dat er grote barbecue zones beschikbaar zijn waar campingbezoekers gratis gebruik van mogen maken.

Nog verrassender is dat ook partytenten verboden worden op The Hive. Het festival meent dat de dingen te veel ruimte innemen en daarnaast vaak achterlaten worden als vuilnis en dat dit zeer milieuonvriendelijk is.

Op sociale media zijn de festivalgangers zeer kritisch op het verbod. Algemeen zijn ze van mening dat partytenten essentieel zijn bij zowel regen als zon en dat de organisatie met een week op voorhand een beetje te laat is met dit te communiceren. Veel zullen het dan ook niet laten om het toch mee te nemen.

Rock-werchter-definitief-verankerd-in-werchterUpdate donderdag 26 juni 15u: De organisatie heeft het massaal protest beantwoord en toont respect voor de vele festivalgangers. Kleine partytenten die niet groter zijn dan 3×3 meter zullen worden toegestaan op alle camping terreinen. Het spreekt vanzelf dat wij als festivalgangers het respect moeten beantwoorden om alle partytenten weer mee naar huis te nemen. Kookmateriaal zoals mobiele barbecues en kleine gasbranders blijven wel verboden op The Hive en worden ook afgeraden op andere campingterreinen.