fbpx

Fire Is Gold zet Antwerpen in vuur en vlam

FIG19_SUN_JonasVanBouwel_03
© JonasVanBouwel

Een verhuis van Vilvoorde naar Antwerpen bleek de juiste keuze te zijn voor Fire Is Gold. Afgelopen weekend lokte het festival zo’n 10.000 bezoekers naar Linkeroever om er namen aan het werk te zien als Zwangere Guy, Aya Nakamura en Glints.

Met vijftig artiesten, verspreid over vier podia, was er dan ook genoeg hiphop voor iedereen. Naast enkele muzikale hoogtepunten was er ook aandacht voor de hiphopcultuur in België, zo waren er ’talks’ over drugs, racisme en diversiteit, maar werd er ook aandacht besteed aan street-art en fashion.

FIG19_SUN_JonasVanBouwel
© JonasVanBouwel

Het Brusselse collectief Le 77 liet het publiek voor een eerste keer uit hun dak gaan op Black Agnus, Lunetz en meer en tijdens Bizzey kon datzelfde publiek de dansbenen maar moeilijk onder controle houden.

Net als op de Lokerse Feesten en Pukkelpop wist ook Glints  te overtuigen, samen met zijn maatje Dvtch Norris, die na hem op de planken verscheen. Die laatste bewees nog maar eens dat hij een topper in wording is, na zijn stagedives en bloedneus gaf hij zich nog steeds volledig voor zijn jong, maar dankbaar publiek.

Met z’n Deuxperience Band beklom Ronnie Flex het podium, klaar om z’n zomerse beats op ons los te laten. Net als bij Bizzey konden we ook hier geen seconde stilstaan. Dat ook de Nederlandstalige muziek aansloeg, bewezen hits als Drank & Drugs, Blijf Bij Mij en Energie.

Nakamira
© JonasVanBouwel

Headliner van deze editie was ongetwijfeld de Franse zangeres Aya Nakamura. Een zwoele set zorgde ervoor dat de tropische zaterdagavond perfect werd afgesloten. Aya kwam in een zomers wit kleedje de temperatuur nog wat opdrijven met nummers als Oula, Pookie en Djadja. 

Na deze eerste geslaagde Antwerpse editie, kan de organisatie al aftellen naar volgend jaar. Dan zal Fire Is Gold 2020 plaatsvinden op 29 augustus op het domein Middenvijver in Antwerpen.