fbpx

Festivalverslag Jera On Air 2018: dag #2

Dag 2 van het zonnige Jera On Air 2018 was er eentje om niet snel te vergeten! We begaven ons naar de stoffige weide om een laatste keer alle lichaamssappen uit te zweten in de bloedhete tenten. Deze hoogtepunten willen we je niet onthouden.

Beginnen doen we met Boston Manor (★★★) uit Groot-Brittannië, die al vroeg op de dag op belangstelling kunnen rekenen. Hun catchy punkrock slaat duidelijk aan en dit was het ideale concert om terug in de JOA- sfeer te komen.

Op dag 1 zorgde Frank Carter al vroeg voor een hoogtepuntje, maar ook op dag 2 laat die verrassing – als we dat zo kunnen noemen – niet lang op zich wachten. A Wilhelm Scream  (★★★★) bleef ons 40 minuten lang boeien en sloot de set dan nog eens lekker af met The King Is Dead. Kleine tip aan de organisatie: plaats hen volgende keer gerust hoger op de affiche.

We werden serieus verwend op zaterdag, want ook Our Hollow Our Home (★★★★★) wist stevig te overtuigen! Ze waren al één van de hoogtepuntjes op Graspop 2018, maar ook op Jera On Air waren we getuige van een uitstekende metalcore show, waarvan we wouden dat die nog een uurtje langer bleef duren.

Het optreden van Being As An Ocean (★★★) was er een waarbij sing-alongs centraal stonden.Zanger Joel Quartuccio bespeelde slim het publiek, haalde op de juiste momenten gepast uit en het publiek zong uitbundig mee. Eén van de meest sfeervolle shows van het weekend.

Stick To Your Guns (★★★★) kreeg de eer om de Vulture tent af te sluiten (lees: af te breken). De band heeft geen moeite met uitverkocht zalen en dus ook niet met een bomvolle tent. Wat volgende waren talloze pits, een retestrakke set en een band die zo perfect op elkaar ingespeeld is dat de energie en het plezier in je gezicht spatte. Er was voor iedereen wat wils, want zowel oud als nieuw materiaal passeerde de revue. Klaargestoomd voor de afsluiter NoFX!

En NoFX (★★★★) deed wat NoFX altijd doet: het dak eraf blazen! De Amerikaanse punkband begon hun set met The Decline en kreeg daarbij de hulp van de Ysselsteynse fanfare De Peelklank. Een dik kwartier lang smullen voor het publiek, maar ook voor de muziekvereniging die er het beste van zichzelf gaf.

Fat Mike en co gooiden er nog een Rancid-cover, Radio, tegen aan en sloten af met het trio Stickin’ In My Eye, Bottles To The Ground en Reeko. Iedereen blij en voldaan richting de uitgang, aftellend naar de editie van 2019!

Met 20.000 bezoekers was de 26ste editie compleet uitverkocht en wie erbij was, keert in 2019 zeker terug. Niet alleen voor de affiche, die ons elk jaar doet watertanden, maar ook voor een uitstekende organisatie die ervoor zorgt dat er op het festivalterrein een ideale sfeer heerst. Tot op Jera On Air 2019: 27-28-29 juni!